Сам Бърд (Jaguar) продължи серията си от поне една победа

...
Сам Бърд (Jaguar) продължи серията си от поне една победа
Коментари Харесай

Бърд триумфира в скъсеното второ състезание в Ад Диря, пилот в болница след катастрофа

Сам Бърд (Jaguar) продължи серията си от най-малко една победа във всеки един от седемте сезона във Формула Е, откакто победи в скъсеното второто нощно съревнование по улиците на Ад Диря (Саудитска Арабия).

That's what it means to to win the, the only driver to win a race in every season of Formula E's history!
— ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE)
Британецът потегли от третата позиция и още на старта изпревари стартиралият втори Серджо Сете Камара (Dragon). От там той се залепи зад тръгналия първи Робин Фрайнс (Virgin) и надделя своят някогашни съотборник в екипа на Virgin в един тактически двубой. В него нидерландецът направи първия ход с активирането на „ Атакуващия режим “, само че Бърд не закъсня и въпреки и две обиколки по-късно, задейства своя. След първите прекосявания през „ Атакуващия режим “ разликата сред двамата се резервира.

This is the moment 's race came to an end after a collision with, bringing out a Full Course Yellow...

Find out how you can watch the race live >>
— ABB FIA Formula E World Championship (@FIAFormulaE)
При вторият обаче, Фрайнс изтегли късата съчка, защото единствено секунди откакто той задейства своя, спортния шеф разгласи жълти знамена на цялото трасе. Причина по тази причина решение на Скот Елкинс бе спрелият автомобил на Джейк Денис (BMW) на входа на пит лейна, откакто британецът бе пратен в стената при двубой с някогашния водач от Формула 1 Паска Верлайн (Porsche). За това си деяние, германецът трябваше да премине през алеята пред боксовете.



В челото обаче, двете минути придвижване с 50 километра в час, не разрешиха на Фрайнс да се възползва от множеството мощ, която „ Атакуващия режим “ дава. В следствие Бърд имаше цялостните четири минути при своя втори „ Атакуващ режим “, което му позволи да победи в днешното съревнование. А неговият край пристигна по-рано от предстоящото, откакто Максимилян Гюнтер (BMW), Алекс Лин (Mahindra) и Мич Евънс (Jaguar) бяха въвлечени в два разнообразни случая в края на дългата противоположна права, който разпръсна прекалено много парчета по спортната линия и при дребното оставащо време до финала, автобус контрола развя алените знамена и приключи конкуренцията две минути и половина преди нейния край. Освен това, автомобилът на Лин се озова в зоната за сигурност по таван и британецът бе откаран в болница за по-обстойни прегледи, като той е в схващане и отвън заплаха за живота.

STATEMENT: Following his accident in today’s ePrix is conscious, talking and on his way to hospital for checks
— Mahindra Racing (@MahindraRacing)
Той е вторият водач, който посещава болничното заведение в днешния ден, откакто Едоардо Мортара (Venturi) направи това, поради сходен тежък случай в края на свободната подготовка преди подготовка. Швейцарецът въпреки всичко получи позволение да започва в самото съревнование, само че той не направи това, защото неговите механици не съумяха да възстановят в точния момент разваления след случая болид. А поради злополуката на Мортара, колите на монегаския отбор, който употребява задвижващи системи на Mercedes, както и двете коли на „ Сребърните стрели “ не бяха позволени до присъединяване в днешната подготовка от съображения за сигурност. Това прати вчерашния победител Ник де Врийс (Mercedes) на 18-та стартова позиция, като той финишира 14-ти и не взе точки от днешния ден.

 Image

Шампионът във Формула 2 за 2019 година въпреки всичко резервира водачеството си в генералното класиране след първите два кръга. С актив от 29 точки той води с четири пред днешния победител Бърд, до момента в който трети с 22 е Фрайнс. Седмият сезон в историята на Формула Е ще продължи на 10 април с конкуренция по улиците на италианската столица – Рим. Заради пандемията от ковид, при нужда надпреварата може да бъде преместено на пистата „ Валелунга “, която се намира наоколо до „ Вечния град “ и е оповестена като аварийна локация за конкуренцията.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР