Салатата Оливие, позната у нас като руска салата, може да

...
Салатата Оливие, позната у нас като руска салата, може да
Коментари Харесай

Руската салата: Какви опасности може да крие любимото на българите новогодишно блюдо

Салатата Оливие, позната у нас като съветска салата, може да аргументи съществени вреди на стомаха. Това предизвести терапевтът и диетолог Антонина Саволюк.

Тя описа какъв брой рисково може да бъде едно от най-популярните блюда на новогодишната софра.

В съветската салата има доста на брой съставки, което я трансформира в калорийна бомба - мазна, солена и високовъглехидратна. Според доктор Саволюк тази примес е сложна за нашето храносмилане.

Особено рискови са майонезата, саламите и яйцата, киселите краставички, както и картофите и зеленият грах. След като салата попадне в стомаха, лигавицата стартира да страда. И в случай че човек има гастрит или язва, доста елементарно проблемите могат да се обострят.

„ Ще страдате от киселини, мъка в устата и през целия идващ ден ще се чувствате зле “, предизвести лекарят. Майонезата и заквасената сметана ще имат неприятен резултат върху работата на панкреаса и жлъчния мехур.
С изключително внимание към съветската салата би трябвало да се отнасят хората, страдащи от диабет, дислипидемия или затлъстяване.

Саволюк уточни и диетична и по-здравословна рецепта за съветска салата. В нея няма салам, а варено пилешко или телешко месо. Майонезата пък е сменена от натурално кисело мляко, а класическите кисели краставички - с пресни зеленчуци. Добре е също по този начин да се понижи количеството на картофите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР