Салах Кашоги, синът на убития в саудитското консулство в Истанбул

...
Салах Кашоги, синът на убития в саудитското консулство в Истанбул
Коментари Харесай

Синът на убития журналист Джамал Кашоги замина за Вашингтон

Салах Кашоги, синът на убития в саудитското консулство в Истанбул публицист Джамал Кашоги, е напуснал Саудитска Арабия дружно със фамилията си, откакто е била анулирана възбраната да излизат от страната, заяви правозащитната организация Хюман райтс уоч, представена от Франс прес.

" Салах и фамилията му са в аероплан на път за Вашингтон ", съобщи директорката на организацията за Близкия изток Сара Леа Уитсън. Тя уточни, че Салах и фамилията му са отпътували, откакто е била анулирана възбрана да напущат Саудитска Арабия, предава Българска телеграфна агенция.

Саудитският публицист и опозиционер Джамал Кашоги, помощник на в. " Вашингтон пост ", живеещ в заточение в Съединени американски щати, беше погубен на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, където отишъл за документи за подписване на брак с годеницата си туркиня.

Саудитските управляващи изначало отхвърлиха журналистът да е мъртъв, а след това под интернационален напън излязоха с няколко следващи версии, в последна сметка обявиха в четвъртък, че обвинените в убийството са работили преднамерено.

Във вторник принцът престолонаследник Мохамед бин Салман и саудитският крал Салман одобриха Салах и един от братята на Джамал Кашоги в кралския замък в Рияд и им сервираха съболезнования.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР