Саксията с теменужки на перваза на прозореца е почти класика,

...
Саксията с теменужки на перваза на прозореца е почти класика,
Коментари Харесай

Зловещата тайна на красивите теменужки

Саксията с теменужки на перваза на прозореца е съвсем класика, когато става въпрос за развъждане на стайно цвете. Наистина нежното и свенливо цвете провокира наслада и удивление у всеки фен на цветята.

Ако разровим към теменужката обаче, ще се разкрие и една непредвидена нейна страна. В енергийно отношение това цвете има мощно отрицателен резултат.

Затова съществуват и доста поверия за теменужките, някои от тях единствено ненужни суеверия, други, на които би трябвало да се огледа напълно рационално.

Ето какво може да се научи за злокобната загадка на теменужката от поверията.

Теменужките са цветя за мъртвите

По тази причина се счита, че не трябва да се подаряват, нито да се одобряват такива цветя, с цел да не се притеглят здравословни проблеми. Подарък теменужка не е подобаващ даже за другари, както и за близки родственици.

Мъжете се опасяват от теменужки

Смята се, че неомъжена госпожица, която желае да откри своя сателит в живота, не трябва да отглежда в дома си /и изключително в своята персонална спалня/ теменужки. Те ще я оставят самотна.

Вярва се също, че в случай че в дома се отглежда теменужка и тя изсъхне, значи е погълнала цялата негативна сила у дома. Може би с това тя е освободила някой член на фамилията от заболяването му.

На мястото на изсъхналото цвете би трябвало да се засади ново. Виолетовият цвят притегля просперитета и подсигурява фамилния сговор и благополучие съгласно източните вярвания. Затова една лилава теменужка ще ободри атмосферата в дома и ще донесе приятни мигове в него.

Дали да се отглежда теменужка у дома

 Зловещата загадка на красивите теменужки Снимка: wikimedia

Има доста цветя, които могат да украсят дома. Затова изборът навръх това цвете е добре да се премисли. На първо място, дали този, който ще отглежда теменужка, има вяра в поверията за нея.

Теменужката е наслада за всеки фен на красиви цветя и с цел да бъде тази наслада цялостна, добре е притежателят на цветето да има напълно позитивно отношение към него, в случай че има вяра в поверията, да търси подобен цвят теменужка, която носи позитивно обръщение.

Червената теменужка вещае появяването на буйна обич, а също по този начин и за парични потоци към дома.

Виолетовата и синята са за изобретателните персони, тъй като им носят ентусиазъм.

За духовно израстване и рестарт са подобаващи виолетовите теменужки.

Розовите ще донесат позитивна смяна в здравословен проект, както и ще подкрепят всяка позитивна смяна.

Като цяло теменужките са цветя, които обичат грижата и общуването, въпреки че се твърди че е напълно непретенциозна.

Вижте още легенди за теменугата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР