Сакраменто официално обяви трансфера ва Александър Везенков. Кингс не разкриват

...
Сакраменто официално обяви трансфера ва Александър Везенков. Кингс не разкриват
Коментари Харесай

Сакраменто официално обяви трансфера на Александър Везенков

Сакраменто публично разгласи прехвърлянето ва Александър Везенков. Кингс не разкриват детайлности по отношение на контракта на крилото, само че съгласно медиите оттатък океана, той е за три години (б.а. – като първите две са обезпечени, до момента в който третата е опция). Стойността му е към $20 млн.


Сделката бе финализцирана още при започване на месеца. Самият Везенков даже бе в Съединени американски щати, с цел да се запознае с новите си съотборници и да изгледа два тенхи мача от Лятната лига на НБА. Отвъд океана той се видя още с треньора Майк Браун и притежателя на клуба Вивек Ранадиве.

След това Везенков се прибра за няколко дни в България, а тази нощ към 3:30 наше време, Сакраменто публично заяви подписването на контракт с българина.

Спортист №1 на България за 2022 година неотдавна показа първите си усещания от късия си интервал в Сакраменто. Александър Везенков удостовери, че ще отиде в НБА с убеденост.

Така от есента 27-годишният баскетболист ще се трансформира във втория българин, който ще играе в лигата. Преди него това прави Георги Глушков като част от Финикс през 1985/1986.

В Сакраменто Александър Везенков ще носи екип с №7. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР