Саид Ибраимов има седем шампионски титли по футбол в Казахстан

...
Саид Ибраимов има седем шампионски титли по футбол в Казахстан
Коментари Харесай

Саид Ибраимов: Не е вярно, че аз предлагам футболисти за Левски

Саид Ибраимов има седем шампионски трофеи по футбол в Казахстан с тима на Астана – четири пъти като помощник на Станимир Стоилов, две с настоящия старши треньор на отбора Григорий Бабаян и една, в която българският експерт и помощникът Александър Москаленко водеха дружно отбора.

Казахстанският отличник отстрани Динамо Тбилиси (Грузия) след 1:1 вкъщи и триумф с 2:1 като посетител на старта в квалификациите на Шампионската лига. А на следващия ден с посещение на Динамо (Загреб) стартира и идващото затруднение. За опциите на Астана в Европа, както и дали фактически прави селекцията на столичния Левски, както беше оповестено в някои медии, Ибраимов приказва пред Българска телеграфна агенция.

Г-н Ибраимов, след елиминирането на Динамо (Тбилиси) идва ред на още едно Динамо - най-успешният хърватски клуб. Може ли първенецът на Казахстан да сервира изненада и да продължи още един кръг в Шампионската лига?

Излишно е да презентирам какъв клуб е Динамо (Загреб). Всеки, който се интересува от футбол, има ясна визия защо става въпрос. Но жребият е подобен, какъвто е и ние ще поставим оптимални старания, с цел да се представим по този начин, както разбираме футбола. А дали ще успеем, ще се разбере в края на втория мач. Удовлетворени сме от успеха над Динамо (Тбилиси) в предходния кръг, тъй като това е един превъзходен тим.

В последно време Астана отстъпи от европейското равнище, което се опитваше да държи. За първи път от три години насам отстранява противник в евротурнирите. Клубът минава през сложен интервал, сега се поставят основи, с цел да си върне позициите, които имаше и в локалното състезание, и в Европа. Но към този момент е доста надалеч от тази цел.

При работата, която имате в Астана в екипа на старши треньора Григорий Бабаян, по какъв начин Ви остава време да вършиме и селекцията в Левски?

Останах сюрпризиран от оповестената погрешна информация пред футболната общност и пред почитателите на Левски. Категорично не дава отговор на истината, че аз предлагам футболисти за Левски. Аз не съм футболен сътрудник, а също по този начин и не работя в съдружничество с сътрудник, който се занимава с такива покупко-продажби.

Изненада ме държанието на управлението на Левски, тъй като сходни информации петнят реномето на клуба. Сериозно ли е човек, който не е обвързван по никакъв метод с Левски, да се занимава със селекцията на клуба? В тази връзка ще кажа, че преди една седмица един почитан от мене състезателен публицист беше написал, че Лудогорец ще уволни Ивайло Петев от треньорския пост при избран резултат. Още на другия ден управлението на Лудогорец излезе с позиция, в която отбрани и треньора си, и клуба. Това е моето схващане за модел на работа.
 
Много хора – включително и в медиите, и измежду почитателите, считат, че вие ще се върнете скоро и ще бъдете мощният човек в Левски, когато се касае за спортно-техническата част. Вярно ли е това и каква е истината? Ще се връщате ли в Левски?

Аз такива избрания като " мощен ", " значим човек " не одобрявам. Мога да кажа, че ще бъда задоволен, в случай че в миналото мога да бъда потребен с работата си и със знанията си за Левски. В момента обаче съм в Астана, имам контракт и се приготвяме за мачовете в европейските шампионати.

Благодаря Ви за ясните отговори и също по този начин Ви поисквам триумфи с Астана и на следващия ден, и по-нататък. А какви са упованията Ви за българското евроучастие, което към този момент стартира с Лудогорец, и следва за останалите три тима?

Очакванията ми са позитивни. Всички български тимове имат положителни шансове. Пожелавам им триумфи в Европа и нека имаме повече участия в групите на шампионатите през есента. Това ще бъде отлично за българския футбол.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР