Съграждани от Божурище на обвинения за трагедията край Своге шофьор

...
Съграждани от Божурище на обвинения за трагедията край Своге шофьор
Коментари Харесай

В Своге ще спират колите към София, Божурище се вдига в защита на обвинения шофьор

Съграждани от Божурище на обвинявания за нещастието край Своге водач – Григор Григоров, излизат на митинг в негова отбрана през днешния ден.

Демонстрацията им е от 16,30 до 18 часа на пътя за Калотина в пространството сред автобусна спирка „ Магазин Метро 2 " (посока София) и светофара против хипермаркета, оповестиха уредниците. 

Протестът е под надпис: „ Протест за заслужено следствие на нещастието от Своге " и включва две съществени претенции: Справедлив развой по отношение на Григор Божидаров Григоров, обвинен за причиняването на гибелта на 17 души при злополуката на 25 август и осъществяване на обширно, всеобхватно и транспарантно следствие на аргументите за настъпването на случая и най-много: проектирането и построяването на пътния участък; настоящото положение на пътната настилка; настоящото положение на отводнителната система в региона на инцидента; положението, годността и местоположението на предпазната мантинела. 

Идеята се заражда непринудено преди няколко дни в обществените мрежи и въпреки за малко време набира известност. Съгражданите на водача са уверени в професионализма му, както и че той също е жертва на войната по пътищата. Добър човек с мил характер; спокоен, спокоен и постоянно ухилен. Така разказват протестиращите своя съгражданин. „ Возил е децата ни и постоянно е бил извънредно деликатен " – са думите на една от майките.

На митинга са поканени всички, които са съпричастни с нещастието. От няколко дни в Божурище се събира подписка в поддръжка на водача с претенции за обективен развой. Паралелно над 1000 подписа събра и онлайн петицията с претенции за заслужено следствие на нещастието край Своге. 

На следващ митинг пък излизат жителите на Своге, които за малко ще спрат придвижването на пътя към София, като ще пресичат по една от пешеходните пътеки в града. Те са безапелационни, че митинги ще има всеки ден, до момента в който не се реши казуса с сигурността на пътищата в региона. Протестиращите не желаят оставки, а да живеят умерено, цитира дума на една от недоволните дами БНР. 

След седмица прекосяването по пешеходните пътеки ще стане непрекъснато. На групи по 20 души ще се сменяме на два часа и ще се оправим, разяснява мъж, участник в митингите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР