Съгласно решение на ЦИК от 11 август са определени 734

...
Съгласно решение на ЦИК от 11 август са определени 734
Коментари Харесай

МВнР: Призоваваме българите извън страната да се регистрират електронно за гласуване на изборите

Съгласно решение на ЦИК от 11 август са избрани 734 места в 61 страни, в които се чака да се образуват секционни изборни комисии отвън страната. Това оповестиха на брифинг в Министерството на външните работи за подготовката на изборите зад граница, Република Северна Македония и случая с авариралия сръбски рейс на Автомагистрала " Тракия ".

" В 00:00 часа на 17 август на страницата на ЦИК беше задействана опцията и за електронно подаване на заявление за гласоподаване в чужбина. Този развой завършва в 24:00 часа на 6 септември. В случай че бъдат събрани задоволително брой заявки, според Изборния кодекс, географията на местата би се разширила, както и борят на секциите в тях ", сподели Калин Анастасов от Министерство на външните работи.

От външно министерство приканват българските жители отвън страната интензивно да се записват посредством електронната форма за заявление за гласоподаване отвън страната.

" Предварителната им регистрация дава опция за включване в изборните описи за гласоподаване, което би довело до по-бързото протичане на изборния развой и най-важното - опция за оптимален брой български жители да упражнят правото си на глас ", акцентира Анастасов.




Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР