Съгласно правилата на ЕС за държавната помощ Европейската комисия одобри

...
Съгласно правилата на ЕС за държавната помощ Европейската комисия одобри
Коментари Харесай

ЕК дава 94 млн. евро за завод за ток от боклуци в София

Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ Европейската комисия утвърди български проекти за подкрепяне на построяването и употребата на високоефективна централа за комбинирано произвеждане на електрическа енергия и топлинна сила, употребяваща гориво, получено от негодни за преработване битови боклуци, като отговарящи на разпоредбите на Европейски Съюз за държавната помощ.

На 8 октомври 2019 година България уведоми Комисията за своите проекти за подкрепяне на построяването и употребата на високоефективна централа за комбинирано произвеждане на топлинна сила и електрическа енергия в София.

Централата ще създава топлинна сила и електричество с мощ почти 55 MW за топлинната сила и 19 MW за електрическата енергия. За гориво ще бъдат употребявани към 180 000 тона негодни за преработване битови боклуци годишно. Инсталацията, която ще бъде построена от „ Топлофикация “ ЕАД, ще бъде обвързвана с топлофикационната мрежа на София. Изграждането ще завърши до края на 2023 година

Тесла ще строи нов цех в Берлин

Подкрепата ще се състои от две обособени ограничения:

-пряка безплатна помощ в размер на почти 90,8 милиона евро (около 177,6 милиона лева), финансирана от структурните фондове на Европейски Съюз, ръководени от България;

-заем, провиснал от Столична община на „ Топлофикация “ ЕАД с преференциална рента, възлизащ на почти 3 милиона евро (около 5,8 милиона лева).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР