Съгласно плановете, които изпълняваме, до Нова година ние ще имаме

...
Съгласно плановете, които изпълняваме, до Нова година ние ще имаме
Коментари Харесай

Чорбанов: Статистиката в момента за заразените е гадателска

 Съгласно проектите, които изпълняваме, до Нова година ние ще имаме в ръка ваксина.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия началникът на Лабораторията по пробна имунология към Българска академия на науките проф. Андрей Чорбанов. И добави, че към момента бъдещата ваксина не се тества, тъй като би трябвало да мине през доста теоретични постановки, с цел да се покаже, че тя е ефикасна. Вече обаче има и доброволци за тестването й.

Професорът не счита, че ще се реализира минимизиране на вредите с новите ограничения, тъй като разпространяването е доста необятно, само че се надява, че доста скоро евентуалните вирусоносители ще намалеят, тъй като множеството хора са се срещнали с вируса.

" Броят положителни случаи надалеч не е добър, тъй като има доста хора, на които са правени неведнъж проби, само че стана ясно, че системата не ги регистрира като неведнъж тестване на човек по кое време ще излезе от позитивизма, да кажем като резултат, а се регистрира всякога като нов човек, което на процедура прави подправено по-голям брой тествани хора, на процедура те са по-малко ", сподели той.

Но съгласно него, би трябвало да се знае, че имайки поради в големия брой случаи вирусът е безсимптомен, тези хора не са били тествани и затова ние даже не знаем, че той е минал през тях.

Според него, към огромна степен статистиката сега е гадателска.

" На вируса се приписват разнообразни качества - като подъл, лицемерен и така нататък Това е парче молекула, недейте да й вменявате такива човешки качества. Когато приказваме за пандемия, не би трябвало да се подхожда емпирично - да вземем за пример с един калкулатор да се пресмятат проценти на популацията, което надалеч не е обективно поради неравномерното тестване и чисто нематематическия метод ", разяснява професорът.

И посочи, че с цел да е обективно, би трябвало да се затвори един цялостен квартал и да се тества, което не е нужно и няма да ни помогне по никакъв метод.

" Моята версия е, че дребните деца и учениците, младежите би трябвало да преминат оптимално бързо през вируса на този стадий, когато разпространяването е доста огромно, а няма по какъв начин да бъдем защитени по различен метод. Преминавайки вируса през тази доста мобилна популация, ще даде опция да няма кой да го придвижва на рисковите групи ", сподели още проф. Чорбанов.

Според него, огромна част от проблемите в здравната система идват оттова, че на много уплашени хора им е било вменено, че ще прекарат доста тежко болестта и всеки положителен е търсел форма да бъде следен от доктор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР