Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е

...
Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е
Коментари Харесай

Главсекът: Истината е в позицията на Президентството

" Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, тъй като това е истината. За мен тя е вярна и същинска. "

Така основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров разяснява пред Нова телевизия по отношение на настояването на държавното управление той да бъде освободен. Според Румен Радев претекстовете към предлагането са " напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция ".

В тази връзка Тодоров напомни, че откогато е на власт държавното управление Денков-Габриел, са на регионални дирекции на полицията.

По думите му тези смени не били съгласувани с него като професионален началник. Според него част от отстранените шефове са реализирали извънредно положителни резултати в работата си.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи отхвърли да разяснява обвиняванията, с които се желае макар че по всяко едно от тях имал какво да каже.

Истината е в отчетите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и за първото полугодие на 2023 година, повтори Тодоров част от позицията на Президентството.

Според главсека отчетите демонстрират доста ясно дали Министерство на вътрешните работи се оправя добре. Там е видно, че престъпността за изтеклото полугодие е намаляла с 4,1%, а разкриваемостта се е нараснала с 5%, изясни Тодоров.

В сряда вътрешният министър Калин Стоянов уточни, че Петър Тодоров е виновен за неналичието на организация и надзор върху действия в Министерството на вътрешните работи.
 Демерджиев вижда в отстраняването на главсека на Министерство на вътрешните работи разпра със системата
Демерджиев вижда в отстраняването на главсека на Министерство на вътрешните работи разпра със системата

Механизмите в Министерство на вътрешните работи се погазвали редовно от вътрешния министър

Припомняме, че позицията на основен секретар е , тоест държавният глава издава или не издава декрет след предложение от страна на кабинета.

Главният секретар  . по време на служебното държавно управление на Стефан Янев с вътрешен министър Бойко Рашков.

В този смисъл отчетите, на които се сочи в позицията от президентството, са направени за активността на Министерство на вътрешните работи напълно в границите на службата на Петър Тодоров на поста основен секретар - позиция, която дава отговор на професионалното управление на системата. Вътрешният министър Калин Стоянов седна на управителния стол на.

Петър Тодоров към този момент - през ноември 2022 година поради случая на Автомагистрала " Тракия " при гонка с мигранти, когато. И тогава от президентската институция оповестиха, че от основния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР