Сагата Септември продължава. След вчерашната блокада на пътя Варвара-Велинград, общинските

...
Сагата Септември продължава. След вчерашната блокада на пътя Варвара-Велинград, общинските
Коментари Харесай

Инициативният комитет Да спасим община Септември“ е внесъл сигнали за злоупотреби срещу Даниела Малешкова

Сагата Септември продължава. След вчерашната обсада на пътя Варвара-Велинград, общинските съветници и кметовете на 11 обитаеми места в общината обявиха, че ще продължат митингите си в отбрана на кмета Марин Рачев . В същото време от Инициативния комитет " Да спасим община Септември “ оповестиха, че са внесли сигнали за злоупотреби и против Даниела Малешкова , която преди да стане народен представител от гражданската квота на ГЕРБ, бе заместник-кмет на Марин Рачев.

Подкрепящите Марина Рачев са безапелационни, че няма да се успокоят, до момента в който Специализираният съд не анулира паричната му гаранция от рекордните 250 000 лв.. Общинските съветници, които в неделя бяха на блокадата Варвара-Велинград обявиха, че въпросният парцел е платен от втората братовчедка на Рачевата фамилия с единомислещото гласоподаване на общинските съветници, в това число и тези от Българска социалистическа партия. Това конкретизиране е в отговор на регионалната конструкция на социалистите, които на конференция обществено се оповестиха против корупционните кметски закононарушения.

Общинските препоръки действат безпринципно, а те би трябвало да управляват кметовете. Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Дора Янкова , народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен кмет на Смолян:  Дора Янкова

Политическото на локално равнище е напълно накриво. Имаме две години за подготовка на локалните избори, които политически осъзнато ние би трябвало да тръгнем към тях и би трябвало тук-там да се укрепват обществено-политическите връзки. Всички партии да бъдат мощни, а не да има някакви покупко-продажби на едни хора, които си менкат нещо.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Невена Петрова и изявление с Дора Янкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР