Съединените щати, в съвместна координация с Обединеното кралство, предприемат действия

...
Съединените щати, в съвместна координация с Обединеното кралство, предприемат действия
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания предприемат действия за противодействие на системната корупция в България

Съединените щати, в взаимна съгласуваност с Обединеното кралство, подхващат дейности за противопоставяне на систематичната корупция в България, като постанова наказания на пет някогашни длъжностни лица и пет юридически лица от България за корупционни дейности, довели до противозаконни персонални облаги, подкопаване на демократичните институции в страната и засилва-не на нездравословната ѝ взаимозависимост от съветските енергийни източници.

Това се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.

Министерството на финансите предприе през днешния ден няколко ограничения по Указ 13818, който е публикуван въз основа и за използване на Глобалния закон „ Магнитски “ за отговорност при нарушение на правата на индивида и е ориентиран против причинителите на тежки нарушавания на правата на индивида и корупция по целия свят:

• Румен Овчаров, някогашен български депутат и министър на енергетиката; Александър Христов Николов, някогашен основен изпълнителен шеф и заместник-директор на АЕЦ „ Козлодуй “; и Иван Генов, някогашен основен изпълнителен шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ и някогашен депутат, по отношение на редица противозаконни действия и замяна на подкупи, свързани с контракти в областта на енергетиката, с което са ограбили българската страна и народ със стотици милиони долари.

• Николай Малинов, някогашен депутат и началник на Национално придвижване „ Русофили “, и ръководител на политическа партия „ Русофили за възобновление на Оте-чеството “, е глобен за подкупване на арбитър, с цел да му позволи да пътува до Русия, макар че против него е имало обвинителен акт за шпионаж в интерес на съветски ползи и е бил подложен под възбрана за овакантяване на страната.

• Владислав Горанов, някогашен депутат и някогашен министър на финансите, е глобен за това, че е употребявал поста си за споразумяване на рушвет в подмяна на приемане-то на удобно законодателство, с което е ощетил страната от данъчни приходи.

• „ Интер трейд 2021 “ ЕООД, „ Министерски съвет Консулт 2016 “ ЕООД, Национално придвижване „ Русофили “ и Русофили за възобновление на Отечеството са глобени за това, че са благосъстоятелност или следени от Малинов.

• „ Трилема Кансълтинг “ ЕООД е глобено за това, че е благосъстоятелност или е конт-ролирано от Горанов.

Освен това Държавният департамент наложи визови ограничавания на Овчаров, Николов и Горанов за присъединяване в забележителна корупция според член 7031, б. „ в “ от годишния Закон за бюджетните заеми на Държавния департамент, задграничните интервенции и обвързваните с тях стратегии. В резултат на тази мярка посочените лица и членовете на фамилиите им ня-мат право да влизат на територията на Съединени американски щати.

Обединеното кралство, въз основа на английския Режим за световни наказания за противо-действие на корупцията, също наложи наказания по отношение на тежки форми на корупция и корист с държавни средства на три корумпирани фигури в България: Васил Крумов Божков, прочут български предприемач и олигарх; Делян Славчев Пеевски, олигарх и някогашен народен представител, и Илко Димитров Желязков, някогашен заместник-председател на българската Държавна организация „ Технически интервенции “. Тази мярка затвърждава предходните наказания на Съединени американски щати против тези лица по програмата за наказания на Глобалния закон „ Магнитски “ и формалната мярка на Държавния департамент против Пеевски и Желязков по член 7031, б. „ в “, наложени през юни 2021 година

Тези координирани дейности са в поддръжка на американската Стратегия за противопоставяне на корупцията и са показателни за уговорката на Съединени американски щати и Обединеното кралство за поощряване на търсенето на отговорност за корупция и оказване на помощ на нашия съдружник в НАТО, България, за реализиране на неотложни промени в региона на върховенството на правото.

Корупцията, осъществявана от глобените през днешния ден лица, е отражение на систематичен модел за персонално обогатяване за сметка на българския народ, страна и демократични институции. Съединените щати и Обединеното кралство са непоколебимо солидарни с тези в България, които се стремят да се борят с корупцията и да укрепват върховенството на правовата страна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР