Съединените щати смятат да съкратят военния си контингент в Германия

...
Съединените щати смятат да съкратят военния си контингент в Германия
Коментари Харесай

Тръмп потвърди за съкращаване военния контингент на САЩ в Германия

Съединените щати считат да съкратят военния си контингент в Германия до 25 000 души, в случай че Германия не заплати за тяхното настаняване. Това съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на кръгла маса в Белия дом, оповестиха от президентската пресслужба.
Според Reuters, тази информация евентуално ще разстрои както неговите сътрудници републиканци в Конгреса, по този начин и съдружници на Съединени американски щати в НАТО.
Тръмп съобщи, че Германия не харчи задоволително за защита, както се изисква от НАТО, заради което Съединени американски щати ще съкратят военния си контингент там.
Коментарите на Тръмп са първото публично удостоверение на желанието да редуцира военното наличие в Германия, за което се появи информация на 5 юни, доказана по-късно от почитан американски чиновник, поискал анонимност.
Тръмп акцентира, че това е резултат от няколкомесечна работа на американското военно управление и няма нищо общо с напрежението сред Тръмп и немския канцлер Ангела Меркел, която осуети проекта му да бъде хазаин на срещата на високо ниво на G7 този месец.
Междувременно се появи информация, че редица американски чиновници в Белия дом, Държавния департамент и Пентагона са били сюрпризирани от решението и излязоха с разнообразни версии за него, вариращи от срещата на върха на Г-7 до въздействието на някогашния американски дипломат в Германия Ричард Гренел.
В момента в Германия се намират 34 500 американски военнослужещи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР