Съединените щати ще възприемат по-агресивен подход по силата на новата

...
Съединените щати ще възприемат по-агресивен подход по силата на новата
Коментари Харесай

Новата ядрена стратегия на САЩ – агресивност дори срещу кибератаки

Съединените щати ще възприемат по-агресивен метод по силата на новата нуклеарна тактика, ще могат да обмислят нанасяне на удари в отговор на неядрени закани и да разполагат нови нуклеарни заряди с ниска мощ, написа лондонският вестник " Файненшъл таймс ", представен от " Монитор ".

В прегледа на нуклеарната политика се показва, че сходни удари ще се обмислят единствено при " рискови условия ", само че те могат да включват " обилни неядрени стратегически офанзиви ", като тежко кибернападение или огромни терористични офанзиви, прибавя " Файненшъл таймс ".

Правителството на президента Доналд Тръмп увери, че новата тактика обяснява и добавя досегашната политика, само че критици акцентират, че тя внася радикална смяна..

" Нашата цел е да убедим съперниците ни, че няма да завоюват нищо и ще изгубят всичко, в случай че употребяват нуклеарни оръжия ", написа в прегледа на тактиката министърът на защитата Джим Матис. Той акцентира, че тактически нуклеарни оръжия ще възпрат съперника и ще вдигнат прага на вероятно вражеско нахлуване.

Документът планува увеличение на разноските за модернизиране на нуклеарните сили. Експерти означават, че макар паниките на държавното управление на Тръмп, свързани с нуклеарната опасност от Северна Корея, новата тактика е по-скоро отговор на растяща опасност от Китай и Русия, които модернизират военните си качества, отбелязва " Файненшъл таймс ".

Критици споделят, че има заплаха новият метод да усили риска от нуклеарна война. Конгресменът демократ Адам Смит възразява, че новата нуклеарна тактика няма да даде на Съединени американски щати по-голяма сигурност, а ще породи нова конкуренция във въоръжаването, ще подкопае стратегическата непоклатимост, като снижи прага за приложимост на нуклеарно оръжие и ще ускори заплахата от неверни калкулации и преценки, които могат да разпалят нуклеарна война.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР