Съединените щати ще приемат още хиляди бежанци от Афганистан -

...
Съединените щати ще приемат още хиляди бежанци от Афганистан -
Коментари Харесай

САЩ ще приемат още хиляди бежанци от Афганистан

Съединените щати ще одобряват още хиляди бежанци от Афганистан - хора, чийто живот е заплашен, тъй като са работили за съдружните сили през последните 20 години, разгласи Държавният департамент във Вашингтон, съобщи.

За яростни конфликти сред талибаните и афганистанските военни в основния афганистански град Лашкар Гар в южната провинция Хелманд, оповестява Би Би Си и добавя, че са налице опасения, че това може да е първата столица на провинция, която да падне в ръцете на талибаните. Съобщава се, че талибаните са завладяли и локална телевизионна станция.  Настъплението им се случва, макар непрекъснатите въздушни удари на американските и афганистанските сили.

Провинция Хелманд беше в основата на американското и английското военно наличие в Афганистан и попадането й в ръцете на талибаните ще е сериозен удар за афганистанското държавно управление, добавя Би Би Си.

Продължават и опитите на талибаните за завладяването на втория по величина град Кандахар. Под блокада е и град Херат.

Пълен надзор на талибаните върху даже една от 34-те провинции в страната ще е тежък психически удар за държавното управление в Кабул, показва и Франс прес. Президентът Ашраф Гани упрекна САЩ за неустойчивостта в страната поради изтеглянето на силите им от там, за което е избран краен период 31 август.

Междувременно Русия стартира от понеделник военни учения в прилежащи на Афганистан някогашни руски републики. 1500 съветски и узбекски военнослужещи вземат участие в крайгранични маневри в Узбекистан, а след 2 дни стартира настрана обучение в Таджикистан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР