Съединените щати ще предоставят на Украйна още 100 милиона долара

...
Съединените щати ще предоставят на Украйна още 100 милиона долара
Коментари Харесай

Още 100 милиона долара дават САЩ на Украйна

Съединените щати ще дават на Украйна още 100 милиона $ за подсилване на сигурността, оповестиха от Държавния департамент.

Американският държавен секретар Антъни Блинкен съобщи, че помощта ще бъде предопределена за украинското Министерство на вътрешните работи с оглед подкрепяне на " граничната сигурност, поддържане на функционалностите на гражданското правоприлагане и отбрана на сериозна държавна инфраструктура ".

На 12 март президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди даването на спомагателна помощ за Украйна на стойност 200 милиона $, в това число и въоръжения. Парите ще се употребяват за доставяне с оръжия и други средства за защита от запасите на Пентагона, както и за военно обучение и образование в помощ на Украйна.

Преди това двете партии в американския Конгрес се споразумяха за отпущането на помощ на Киев в размер от 13,6 милиарда $.

Междувременно украинският държавен глава Володимир Зеленски още веднъж изиска оръжия от НАТО.

" Каква е цената на сигурността? Това е доста съответно. Това са самолети за Украйна. Това са танкове за нашата страна. Това е противоракетна защита. Това е противокорабно въоръжение. Това е, с което разполагат нашите сътрудници. Това е, което е покрито с прахуляк в складовете им ", съобщи президентът. " Защото не може да бъде задоволително за всички на континента, в случай че балтийските страни, Полша, Словакия и цяла Източна Европа са изложени на риск от конфликт с съветските нашественици ", добави Зеленски. Той съобщи, че страната му се нуждае единствено от 1% от танковете и самолетите на Алианса. " Ние не сме желали повече. И не желаеме повече. А към този момент чакаме 31 дни ", сподели той.

Ядрен проучвателен реактор в Харков, втория по величина град в Украйна, е бил обиден от съветски обстрел, оповестяват локалните управляващи. Няма изпускане на радиоактивни материали от този обект.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР