Съединените щати ще предоставят допълнителни оръжия и оборудване на Украйна

...
Съединените щати ще предоставят допълнителни оръжия и оборудване на Украйна
Коментари Харесай

САЩ изпращат допълнителни оръжия на Украйна

Съединените щати ще дават спомагателни оръжия и съоръжение на Украйна за продължаващата й битка против съветската инвазия, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, представен от Ройтерс.

Обявените оръжия на стойност 125 милиона $ , позволени съгласно предвидените по-рано " усвоявания " за Украйна, идват на фона на друга предстояща помощ за защита за Киев, която може да включва муниции с лазерно ориентиране на стойност към 300 милиона $ за събаряне на съветски дронове, съгласно документ , забелязан от Ройтерс.

Тази партида оръжия може да бъде оповестена по-късно в петък. В своето изказване Държавният департамент сподели, че Министерството на защитата също ще направи настрана известие.

Последният транш от оръжия стана вероятен посредством потреблението на специфичен механизъм , който упълномощава президента Джо Байдън да трансферира непотребни продукти и услуги от запасите на Съединени американски щати без утвърждението на Конгреса по време на изключителна обстановка.

, само че ръководената от републиканците Камара на представителите тази седмица, до момента в който спомагателната помощ за Украйна продължава да има двупартийна поддръжка в следения от Демократическата партия Сенат.

Припомняме, че в четвъртък Камарата на представителите на САЩ одобри  с 226 на 196 гласа , значително по партийна линия, смяна от типичната мощно двупартийна поддръжка на Конгреса за даване на помощ на Израел. Дванадесет демократи гласуваха заедно с 214 републиканци за законопроекта, а двама републиканци се причислиха към 194 демократи, които гласоподаваха срещу.

Президентът Байдън обаче заплаши, че ще наложи несъгласие на закона, тъй като не планува помощ за Украйна, а водачът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумер съобщи, че въобще няма да подложи законопроекта на гласоподаване.
 Белият дом отхвърли разделянето на военната помощ за Израел и Украйна
Белият дом отхвърли разделянето на военната помощ за Израел и Украйна

Продължава опълчването с новия ръководител на Конгреса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР