Съединените щати ще наложат мито от 200% върху алуминия и

...
Съединените щати ще наложат мито от 200% върху алуминия и
Коментари Харесай

САЩ въвеждат мито от 200% върху вноса на алуминий от Русия

Съединените щати ще наложат мито от 200% върху алуминия и неговите производни, създадени в Русия, като то ще влезе в действие от 10 март, заяви Белият дом при оповестяване на новите широкообхватни наказания, свързани с нашествието на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Съединените щати също по този начин ще стартират да ползват мито от 200% върху вноса на всякакво количество примитивен алуминий, разтопен или отлят в Русия, считано от 10 април, се споделя още в известието.

Съединените щати означиха през днешния ден първата годишнина от съветската инвазия в Украйна, като оповестиха нови наказания против Русия и нейните съдружници, нов надзор върху износа и мита, ориентирани към подкопаване на способността на Москва да води война, оповестява Ройтерс.

Вашингтон също по този начин сподели, че ще даде въоръжение на Украйна за още 2 милиарда $, до момента в който Киев се приготвя за пролетна атака. Помощта обаче не включва изтребители F-16, които Украйна изиска.

Съединените щати се причислиха към съдружниците от Г-7 с планове за налагане на наказания, които ще бъдат ориентирани против 200 физически лица и организации и дузина съветски финансови институции.

Санкциите са ориентирани против цели в Русия и " артисти от трети страни " в Европа, Азия и Близкия изток, които поддържат военните старания на Русия, се споделя в бюлетин на Белия дом, оповестен в петък.

" Ние ще глобяваме спомагателни участници, свързани с съветската отбранителна и софтуерна промишленост, в това число тези, които са виновни за попълването на съветски ресурси от глобени продукти или разрешават избягването на съветските наказания ", се споделя в изказването.

Президентът Байдън би трябвало да подпише прокламации за повишение на митата върху съветски артикули, внасяни в Съединените щати. Те ще доведат до увеличение на митата за Русия върху повече от 100 съветски метали, минерални и химически артикули на стойност към 2,8 милиарда $.

" Това също по този начин доста ще усили разноските за алуминий, който е бил претопен или излят в Русия, с цел да навлезе на американския пазар, с цел да се опълчи на вредите за локалната алуминиева промишленост ", сподели Белият дом.

Министерството на търговията на Съединени американски щати пък ще предприеме няколко дейности за надзор на износа, изброявайки близо 90 съветски компании и компании от трети страни, в това число в Китай, за присъединяване в отбягване на наказания в поддръжка на съветския защитителен бранш.

" Тези описи ще забранят на целевите компании да купуват продукти, като да вземем за пример полупроводници, без значение дали са създадени в Съединени американски щати или с избрана американска технология или програмен продукт в чужбина ", споделиха от Белия дом.

Търговското министерство също по този начин ще работи със съдружниците от Г-7, с цел да съгласува ограниченията за промишлени машини, първокласни артикули и други продукти, както и да вкара нови ограничавания, с цел да попречи на съставените елементи, открити в иранските дронове, да стигнат до бойното поле в Украйна, показва Белият дом.

" Ние ще продължим да поддържаме редица следствия на зверствата на Русия, в това число от основния прокурор на Украйна, посредством Организация на обединените нации, експертните задачи, основани в границите на " Московския механизъм " на ОССЕ и Международния углавен съд, наред с други ", се споделя още в изказването на Белия дом.

Междувременно Пентагонът на Съединени американски щати разгласи, че спомагателните 2 милиарда $ военна помощ за Украйна включват повече муниции за високомобилните артилерийски ракетни системи (HIMARS) и редица разнообразни типове дронове, в това число Switchblades и CyberLux K8.

Оръжията ще дойдат от фонд, прочут като Инициатива за подкрепяне на сигурността в Украйна, който разрешава на администрацията на Байдън да получава оръжия от промишлеността, а не от оръжейни ресурси в Съединени американски щати, припомня Ройтерс.

В изказване във връзка годишнината от началото на съветската инвазия в Украйна, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че Съединените щати са дали повече от 32 милиарда $ военна помощ за Киев през миналата година, в това число 8500 противобронови системи Javelin и 38 HIMARS.

" Путин мислеше, че отбраната на Украйна ще се срине, че решимостта на Америка ще се разклати и че светът ще огледа в другата посока. Той сгреши ", сподели Остин. " Една година по-късно смелите бранители на Украйна не се поколебаха, както и нашият ангажимент да ги поддържаме толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР