Съединените щати са започнали разработването на стратегия за гарантиране на

...
Съединените щати са започнали разработването на стратегия за гарантиране на
Коментари Харесай

САЩ разработват стратегия за сигурност в Черноморския регион

Съединените щати са почнали създаването на тактика за гарантиране на сигурността в Черноморския район, заяви помощник-държавният секретар по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън. Той сподели, че е провел поредност от срещи тази седмица, с цел да разиска укрепването на тактиката за напред с Турция и други крайбрежни страни, но не заяви детайлности за срещите.

Според О`Брайън американските законодатели изискват " по-целенасочена тактика " от администрацията на Съединени американски щати в тази област. „ В бъдеще ще би трябвало да работим с сътрудници и съдружници в района, с цел да укрепим нашата тактика за Черно море “, означи дипломатът по време на тирада в Германския фонд „ Маршал “ във Вашингтон. През декември 2023 година президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди проектобюджета за защита на страната за фискалната 2024 година, която стартира на 1 октомври. Като част от него Конгресът задължи управляващите да разработят тактика за Черноморския район, чиято цел да бъде увеличение на помощта за сигурността на американските сътрудници.

През януари България, Румъния и Турция подписаха меморандум за съгласие за основаване на военноморска група за противоминни ограничения в Черно море. Организация на обединените нации още през 2022 година също изрази угриженост за мините, които плуват в Черно море.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР