Съединените щати са предоставяли на Киев разузнавателна информация и са

...
Съединените щати са предоставяли на Киев разузнавателна информация и са
Коментари Харесай

Москва: САЩ са предавали на Киев разузнавателни данни за удари по Донбас

Съединените щати са предоставяли на Киев разследваща информация и са изпратили инструктори в Украйна, които да управляват ударите с многоцелеви ракетни системи HIMARS против жителите на Донбас, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

Тя обърна внимание на обстоятелството, че украинската страна не стопира да обстрелва масирано териториите на Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР), " като огънят е ориентиран изборно към жилищни региони, магазини, пазари, здравни заведения и други обществени обекти”.

" Въоръжените формирования на Украйна са употребявали на всички места ракетни установки HIMARS, получени от Съединените американски щати, и са го правили с директната помощ на американската страна, която освен е предоставяла нужните разследващи данни, само че и мълчешком е командировала инструктори, които са помагали на представителите на киевския режим " да се прицелват вярно ", отбелязва дипломатът.

Доставката на тези тежки оръжия е обвързвана със забележителното активизиране на артилерията на украинските въоръжени сили, които явно са получили заповед от Киев да употребяват тези установки против цивилното население без съмнение ", добави Захарова.

Тя съобщи, че описът на обитаемоте места в ДНР, ЛНР и Херсонска област, потърпевши от " сходни безчовечен бомбардировки ", " може да се добавя всеки ден ". Според Захарова Съединени американски щати са " повече от удовлетворени " от това състояние.

" Няма друго пояснение за оповестеното на 8 юли желание на Вашингтон да достави на Украйна още четири ракетни системи за залпов огън HIMARS, муниции и аварийни елементи. За тази цел са заделени към 2,7 милиарда $ ", изясни съветският посланик.

На 1 юни Съединени американски щати оповестиха, че дават на Украйна нов пакет военна помощ в размер на 700 млн. $, който включва HIMARS и муниции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР