Съединените щати са предали на Въоръжените сили на Украйна боеприпаси,

...
Съединените щати са предали на Въоръжените сили на Украйна боеприпаси,
Коментари Харесай

САЩ предадоха на Украйна 1,1 млн патрони, конфискувани от Иран

Съединените щати са предали на Въоръжените сили на Украйна муниции, иззети от иранските военни – това се споделя в известие от Централното командване на Съединени американски щати, представено от уеб страницата Гордон.

" Правителството на Съединени американски щати съобщи на украинските Въоръжени сили към 1,1 милиона патрони диаметър 7,62 мм. Правителството получи правото на благосъстоятелност върху тези муниции на 20 юли 2023 година в границите на цивилен иск, импортиран от министерството на правораздаването – за конфискация на оръжие от иранския Корпус на стражите на ислямската гражданска война. На 9 декември 2022 година боеприпасите са били конфискованы от Военноморски сили на Централното командване на Съединени американски щати на директния транспортен съд Мapbah 1, който не е имал опознавателни занци. " – гласи известието.

Американската страна отбелязва, че иззетите муниции са пътували към бунтовниците хуси в Йемен, в нарушаване на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Патроните с диаметър 7,62 мм се употребяват като арсенал за доста оръжия, в това число съветските автомати „ Калашников “.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР