Съединените щати са информирали съюзниците си в Европа за нови

...
Съединените щати са информирали съюзниците си в Европа за нови
Коментари Харесай

Нов космически и ядрен потенциал на Русия разтревожи САЩ

Съединените щати са уведомили съдружниците си в Европа за нови разследващи данни, свързани с съветския нуклеарен капацитет, който може да съставлява интернационална опасност, оповестява пред Reuters източник, осведомен с въпроса.

Новите благоприятни условия, основани на съветските опити за създаване на галактическо оръжие, не съставляват незабавна опасност за Съединените щати, прибавя въпреки всичко той.

Данните станаха известни, откакто в сряда представителят на републиканците Майк Търнър, ръководител на комисията по разузнаване в Камарата на представителите на Съединени американски щати, направи извънредно и загадъчно изказване, в което предизвести за " сериозна опасност за националната сигурност ".

По-късно източници на осведомителната организация са удостоверили, че предизвестието визира съветските благоприятни условия в Космоса, свързани със спътниците:

„ Въпросът е сериозен, само че не е обвързван с дейни качества, нито пък би трябвало да е причина за суматоха “, безапелационни са те.

" Моля президента Байдън да разсекрети цялата информация, обвързвана с тази опасност, с цел да могат Конгресът, администрацията и нашите съдружници да обсъдят намерено дейностите, нужни за отговор на тази опасност ", сподели Търнър в изказването си, без да дава повече информация.

Позовавайки се на сегашен и някогашен американски чиновник, New York Times заяви по-рано, че новата разследваща информация е обвързвана с опитите на Русия да създаде галактическо антисателитно нуклеарно оръжие, а не такова, основано в орбита.

Изявлението на Търнър беше оповестено в разгара на дебатите в Конгреса за това по какъв начин Съединените щати би трябвало да се оправят с световните закани от страна на Русия и други противници, като ястребите в региона на сигурността упорстват за по-голяма световна ангажираност, а някои законодатели, които са най-близки до републиканския някогашен президент Доналд Тръмп, се застъпват за по-изолационистки метод.

Търнър неотдавна се завърна от Украйна, където ръководеше двупартийна конгресна делегация, след което предизвести сътрудниците си, че времето за Киев в битката му против съветските нашественици изтича.

Администрацията на Байдън ускори рецензиите си към републиканците от Камарата на представителите за възможното блокиране на признатия от Сената законопроект на стойност 95 милиарда $, който ще даде помощ на Украйна, Израел и Тайван. Поддръжниците на законопроекта настояват, че главната причина Съединените щати да поддържат държавното управление в Киев е да дадат отпор на заканите от страна на Русия, които се простират оттатък Украйна.

„ Няма причина за суматоха “

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, правилен съдружник на Тръмп, който твърди, че няма да бърза да допусне гласоподаване на законопроекта на Сената, разяснява пред кореспонденти в Капитолия, че няма потребност от социална паника.

" Стабилните ръце са на кормилото. Работим крепко и няма потребност от паника ", сподели той.

Сенаторите Марк Уорнър и Марко Рубио, надлежно ръководител от Демократическата партия и заместник-председател от Републиканската партия на сенатската комисия по разузнаването, излязоха със взаимно изказване, в което се споделя, че тяхната комисия разполага с въпросните разследващи данни и " прецизно " следи въпроса.

Източник, осведомен с въпроса, показва, че Уорнър и Рубио са били осведомени за опасността преди седмици, и че той не е обвързван напълно с дебата по законопроекта за разноските за сигурност.

Джим Хаймс, водещият демократ в комисията по разузнаване в Камарата на представителите, също на собствен ред съобщи, че въпросът в изказването на Търнър е важен, " само че не е причина за суматоха ".

Джейк Съливан, консултант на президента Джо Байдън по въпросите на националната сигурност, отхвърли да даде съответни данни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР