Съединените щати са готови да продължат преговорите с Русия по

...
Съединените щати са готови да продължат преговорите с Русия по
Коментари Харесай

Нюланд: САЩ са готови да продължат преговорите с Русия за настъпателните оръжия

Съединените щати са подготвени да продължат договарянията с Русия по Договора за стратегическите нападателни оръжия. Това съобщи в изявление за ТАСС американският заместник-държавен секретар Виктория Нюланд, съобщи БНР.

Нюланд дефинира като " безконтролно " решението на президента Путин да прекрати присъединяване на Русия в последното останало руско-американско съглашение за надзор над нуклеарните оръжия.

В същото време тя акцентира, че Съединените щати постоянно са били готви да седнат на масата за договаряния.

" Готови сме да го създадем още на следващия ден, в случай че е подготвена и Руската федерация. Готови сме също по този начин да разгадаем инспекциите на наша територия. "

Нюланд уточни, че Съединените щати са подготвени да поддържат започването на договаряния и за Украйна въз основата на " формулата за мир " на президента Зеленски.

" Ако мирните договаряния стартират въз основата на справедливата формула за мир, която украинската страна предложи, несъмнено, ние ще ги подкрепим. "

Виктория Нюланд изрично отхвърли съветските обвинявания, че Съединените щати стоят зад взривяването на газопроводите " Северен поток ".

" Искам изрично да заявя, че Съединените щати нямат нищо общо с тази детонация ", съобщи тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР