Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия

...
Съединените щати са готови да финансират бъдещо поражение на Русия
Коментари Харесай

 Стратегията за отслабване на Русия може да доведе до глобална война 



Съединените щати са подготвени да финансират бъдещо проваляне на Русия в Украйна, декларира съветският в. „ Комерсант “.

Съединени американски щати изпратиха на Украйна 70 от плануваните 90 гаубици М777 с цифрова система за ръководство на огъня и половината от плануваните 140 хиляди 155-мм снаряди за тях. Доставките на съвременни оръжия за Киев протичат паралелно с подготовката Конгресът на Съединени американски щати да одобри законопроект, с който на Украйна ще бъдат отпуснати още 33 милиарда $ – най-мащабният в историята пакет американска военна помощ за друга страна, показва изданието.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА
Радев за оръжията: Тези, които взимат решения, да се съобразят с сигурността на българите
Според представителя на Пентагона Джон Кърби, представен в съветското онлайн издание „ ФАН “, над 170 украински военни към този момент са подготвени да боравят с гаубици М777, а на 2 май е завършило образованието на още 50 украинци.
„ Американски публични лица нееднократно са заявявали, че напомпването на Киев с оръжие (...) цели военно проваляне на Русия “, се споделя в материала на „ Комерсант “. „ Целта на държавното управление на Съединени американски щати в тази рецесия (...) е тя да завърши със стратегически крах за Русия “ във военната, икономическата и политическата сфера, помества вестникът конкретизиране на Селест Уоландър, асистент на американския министър на защитата.

Стратегията на президента Джо Байдън за намаляване на Русия може „ да трансформира войната в Украйна в световна “, предизвестява обаче американското издание „ Форин полиси “, представено в публикацията. „ Русия може да направи по този начин, че в случай че те изгубят, да изгубят и всички останали “, акцентира Джордж Бийби, някогашен аналитик на Централно разузнавателно управление на САЩ. Според него вашингтонската администрация рискува да не помни, че „ най-важният народен интерес на Съединени американски щати е да не се допусне нуклеарен спор с Русия “.

„ Свободная преса “ споделя за клюки в политическите среди, близки до президентския офис в Киев, съгласно които шефовете на Държавния департамент и Пентагона Антъни Блинкън и Лойд Остин са убедили украинския водач Володимир Зеленски да не подписва мир с Москва, а да й даде „ още един съдбоносен пердах – към този момент със западни оръжия (...) – а в случай че и тогава не стане, „ се ла ви “ – „ тръгвай към капитулация “. Според всекидневника „ таман това изяснява бързането “ с военната помощ за 33 милиарда $.

Освен Съединени американски щати обаче в руско-украинския спор „ влагат “ още 40 страни и общите им разноски ще бъдат просто астрономически, предвижда „ Свободная преса “.

Вестникът твърди, че американците нормално докарват в конфликтни зони, примерно Ирак и Афганистан, „ необикновено лакоми " оръжия, а след това упорстват съдружниците им да изпратят като помощ високотехнологични муниции. И членките на НАТО са принудени да ги поръчват на компании от отбранителния комплекс на Съединени американски щати.

В тази връзка всекидневникът назовава гаубиците М777, изпращани на Киев, боен „ крокодил “. Те изстрелват по 7 снаряда в минута на разстояние до 40 км и всеки изстрел коства 112 000 $, разяснява италианският специалист Манлио Динучи. Така съгласно него за една минута едно оръдие ще изстреля по руснаците муниции на стойност колкото 25 брутни годишни заплати на един междинен италианец, отбелязва „ Свободная преса “.

Не всички М777 прочее ще стигнат до зоната на бойните дейности в Украйна. Това акцентира в Телеграм съветският боен специалист Михаил Ходарьонок, показва профилираното издание „ Военное дело “.

По думите му войските на Русия ще наблюдават придвижването на американската техника и ще я унищожават в регионите, където украинците ще я разполагат и обслужват. „ Гаубиците ще бъдат удряни и по време на превозването им, а след това към този момент ще идат за вторични първични материали “ – по този начин Русия ще резервира надмощието си в количеството и качеството на артилерията, твърди аналитикът.
/БТА/

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР