Съединените щати с първи жертви на операцията срещу хутите в

...
Съединените щати с първи жертви на операцията срещу хутите в
Коментари Харесай

САЩ с първи жертви на операцията срещу хутите в Червено море

Съединените щати с първи жертви на интервенцията против хутите в Червено море. Двама морски пехотинци, които са в неопределеност след интервенция за иззети на ирански оръжия, предопределени за хутите в Йемен, евентуално са починали, оповестиха от Пентагона.

Инцидентът е станал на 11-ти януари. Тогава командосите организират интервенция на борда на транспортен съд край крайбрежията на Сомалия. Според първичните оценки, иззетите оръжия са употребявани от хутите за офанзиви против кораби в Червено море.

Расте недоволството против израелския министър председател Бенямин Нетаняху, откакто през вчерашния ден той разгласи, че е отхвърлил предложенията на " Хамас " за освобождението на заложници. Група родственици на пленниците нахлуха през днешния ден по време на съвещание на комисия в израелския парламент, нощес имаше и митинги пред премиерската резиденция. За да овладее обстановката през днешния ден Нетаняху излезе с нова изказване, в което твърди, че няма солидно предложение от страна на Хамас за освобождение на заложниците.

Група от към 20 родственици на заложниците нахлуха в Кнесета - знак за растящото неодобрение след 4 месеца на война сред Израел и Хамас. Една от дамите държеше фотография с тримата й пленени близки и крещеше в несвяст, че желае най-малко един от тях да се върне.

" Вчера министър председателят излиза и споделя, че няма да има договорка? На чий тил няма да има договорка? Какво право има той да не договаря за договорка!? Питам ви, в случай че това бяха вашите деца какво щяхте да извършите? ", показа мъж.

Председателят на комисията - Моше Гафни - член на ултраортодоксална еврейска партия, част от обединението на Нетаняху, спря съвещанието и се опита да успокои хората.

" Разбирам болката ви. Аз съм част от вас и ви споделям, че вършим всичко допустимо, с цел да върнем вкъщи децата, братята ни и дамите ", сподели Моше Гафни, ръководител на финансовата комисия към Кнесета.

Семействата на заложниците се събраха нощес на митинг пред резиденцията на Нетаняху. Поводът за недоволството е изказване, че е отхвърлил предложение за освобождение на заложниците.

" Нека бъда явен - напълно отхвърлям чудовищните условия на " Хамас " за капитулация. В замяната на заложниците, те оферират завършек на войната, отдръпване на нашите сили от Газа, освобождение на убийци и изнасилвачи и да бъдат оставени на мира. АКО се съгласим на това - нашите бойци ще са починали на вятъра. Ако се съгласим няма да можем да подсигуряваме сигурността на нашите жители. Не съм подготвен да приема подобен гибелен удар по сигурността на Израел - за това няма да се съгласим с тези условия ", изясни Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

132-ма заложници остават в плен на Хамас, 27 от тях са убити при сражения. Преговорите за освобождението им се организират на фона на закани от страна на Израел за цялостно заличаване на Хамас и ултиматуми от страна на палестинските бойци за цялостно евакуиране на израелската войска и освобождение на всички палестински пандизчии.

Напрежението в Израел е на фона на тежки бомбардировки в южната част на линията Газа. А палестинският министър председател Мохамад Щайе прикани светът да не взема под внимание позицията на Бенямин Нетаняху против решение на близкоизточния спор с две страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР