Товарен кораб, плаващ към пристанище Варна, . Екипажът е евакуиран,

...
Товарен кораб, плаващ към пристанище Варна, . Екипажът е евакуиран,
Коментари Харесай

Има опасност корабът, плаващ към Варна и атакуван от хутите, да потъне

Товарен транспортен съд, плаващ към пристанище Варна,. Екипажът е евакуиран, само че има заплаха плавателният съд да потъне. От през днешния ден в Червено море ще патрулират кораби и на Европейския съюз. Заради зачестилите офанзиви на хутите, Съединените щати и Англия изпратиха военни кораби в региона още през декември.

27 февруари е датата на идване на пристанище Варна, избрана за товарния транспортен съд Рубимар. Курсът от Саудитска Арабия през Аденския залив, обаче бил осуетен от хутите. Атаката станала на 35 благи южно от крайбрежията на йеменския град Мока - в пролива Баб ел Мандеб, който свързва Аденския залив и Червено море. Според Центъра за морска сигурност край кораба са се взривили две ракети. Екипажът съумял да се изтегля в точния момент и никой не е потърпевш.



" В поддръжка на палестинския народ в Ивицата Газа, военноморските сили на въоръжените сили на Йемен направиха специфична военна интервенция, ориентирана към английски транспортен съд в Аденския залив, Рубимар като използваха военноморски ракети ", сподели Яхия Сария, представител на хутите.

Корабът плава под флага на Белиз, благосъстоятелност е на английска компания, само че е ръководен от ливанска компания. От бунтовническата формация се похвалиха също, че са свалили американски военен дрон с ракета, до момента в който летателният уред е изпълнявал враждебна задача против страната им. Атака е била осъществена и против товарен транспортен съд, плаващ под гръцки байрак, благосъстоятелност на американска компания. Щетите са минимални, няма и потърпевши от екипажа.

С претекста, че работят в взаимност с палестинците в Газа, от ноември офанзивите на подкрепяните от Иран хути не стопират. Мишени са всички търговски кораби в Червено море и Аденския залив.
За да противодейства на нападенията, от през днешния ден Европейския съюз започва в Червено море интервенция " Щит ". Тя е под гръцко команадване. Германия, Франция, Дания и Гърция към този момент изпратиха кораби в района за присъединяване в европейската задача. Техни кораби ще ескортират и пазят търговски плавателни съдове. Засега, обаче, остава предизвестието за изключителна зоркост към екипажите на корабите, плаващи в Червено море и Аденския залив.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР