Съединените щати решиха да наемат афганистански пилоти с опит в

...
Съединените щати решиха да наемат афганистански пилоти с опит в
Коментари Харесай

САЩ намериха в Афганистан замяна на “призрака на Киев”

Съединените щати взеха решение да наемат афганистански водачи с опит в пилотирането на руска техника, които да бъдат изпратени в украинските Военновъздушни сили. Обучението им към този момент е почнало в Калифорния. За какъв брой експерти може да става дума, какво е тяхното бойно равнище и по какъв начин сходен ход на Пентагона може да повлияе на хода на съветската спецоперация в Украйна?

В понеделник стана известно, че Въздушно-космическите сили и Противовъздушна отбрана на Русия в действителност са ликвидирали квалифицирания летателен състав на украинските Военновъздушни сили. Това заяви военно-дипломатически източник пред няколко съветски медии по едно и също време. „ Целият ненапълно дипломиран летателен състав на някогашните военновъздушни сили на Украйна – самолети МиГ-29, Су-27 и Су-25 – в действителност беше премахнат от ефикасните дейности на съветските Върховен касационен съд и системите за Противовъздушна отбрана “, показва източникът.

Източникът изясни загубата на остатъците от авиацията: Киев за бойни задачи включва някогашни кадети от Харковския боен институт на Военновъздушни сили на Украйна, които не са имали време да завършат образованието си. Според него те са свалени в случай че не при първия, то при втория излет.

Източникът също по този начин означи, че опитите на западняците да наемат водачи на руски самолети по контракт в Полша и други източноевропейски страни също се провалиха, поради „ гробовете и лечебните заведения “.

„ Пентагонът, както знаем, вербува за Украйна някогашни афганистански водачи на учебно-бойни самолети, избягали преди година в Съединени американски щати дружно с американците. Тяхното образование стартира в този момент в Калифорния, след което се възнамерява всички те да бъдат трансферирани през Полша в Украйна “, сподели той.

Според него това се отнася освен за някогашните летци, само че и за други афганистанци, служили в подразделенията на специфичните елементи - на тях също се предлага да преминат образование и да подпишат контракт в Украйна.

Опитите за „ задръстване на дупки “ на фона на дефицита на военни експерти в Украйна единствено ще забавят злополуката за Киев, сподели източникът. „ Всички тези истерични опити за „ задръстване на дупки “ единствено ще отсрочат за известно време военната злополука на режима в Киев и политическата злополука на неговите настойници във Вашингтон. Но те няма да повлияят по никакъв метод на крайния резултат “, сподели източникът.

Според специалистите, изборът на Пентагона в интерес на афганистанските експерти е оневинен по няколко аргументи. Първо, повече от 20 години американците непрестанно образоват афганистанските водачи да употребяват друга техника: руска, съветска, европейска, американска и даже бразилска.

Според задгранични медии в разнообразни години в афганистанските военновъздушни сили е имало от 2500 до 6800 чиновници. В същото време действителният брой военни водачи, теоретично с които разполагат американците, се прави оценка на едвам няколко десетки души.

Що се отнася до съответните самолети и хеликоптери, с които са работили афганистанските водачи, асортиментът тук не е богат: това са бразилски щурмови самолети А-29, американски „ Чесна-208 “, руски и съветски вертолети Ми-17 и Ми-8, както и прочут брой хеликоптери от Съединени американски щати, Италия, Франция и други страни.

В същото време огромна част от афганистанския въздушен флот (около 100 самолета и хеликоптера) след бягството на американците от Кабул се оказа в прилежащите Таджикистан и Узбекистан, които не имат намерение да трансферират тази техника на никого. В същото време през април тази година беше обявено, че Съединените щати имат намерение да трансферират хеликоптери Ми-17 в Украйна, закупени от Русия за афганистанските Военновъздушни сили, което провокира безпокойствие от съветското външно министерство и рецензии от Федералната работа за военнотехническо съдействие на Русия.

„ Афганистанските водачи летяха на разнообразни типове самолети, в това число реактивни и турбореактивни щурмови самолети. Така че в този случай можем да приказваме за много положително равнище на тяхната подготовка “, споделя Александър Бартош, боен специалист, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ В същото време не би трябвало да се изключва, че неотдавна бойците могат да изгубят своя опит. Така че при всички случаи американците ще би трябвало да ги пратят на преквалификация. Може да отнеме няколко месеца “, сподели източникът.

Експертът добави още, че в тази ситуация огромно значение ще има видът на самолета. „ Тук става дума за няколко десетки експерти. Преобучаването на афганистански водач за аероплан руско или съветско произвеждане ще отнеме до година и половина. Но в случай че приказваме за тези самолети и хеликоптери, на които към този момент са летели, тогава процесът на в допълнение образование няма да отнеме доста време “, изясни той.

В същото време американците не считат да стопират дотук, уверен е специалистът. „ Диапазонът на евентуално набиране на водачи е много необятен. За да поддържат мита за „ призрака на Киев “, американците могат да привлекат същински водачи от Близкия изток и техните експерти – британци, американци и германци, които желаят да печелят в допълнение. И ми се коства, че те в действителност ще съумеят да реализират прочут триумф в тази посока “, допусна Бартош.

„ Сред афганистанските водачи, несъмнено, има положителни експерти. Но по главното равнище на подготовка оставя доста да се желае. Така че не мислете, че те ще могат да окажат сериозна поддръжка на ВСУ или да навредят на съветските въоръжени сили ”, сподели пилотът-инструктор майор от Военновъздушни сили Андрей Красноперов.

„ Всеки аероплан, който излети на територията на Украйна без наше познание, ще бъде свален съвсем незабавно. Е, тогава, съгласно волята на ориста, или водачът ще има време да катапултира, или не. В същото време не изключвам, че ще има избран брой доброволци, които ще поемат този риск само поради парите “, означи събеседникът.

„ Освен това би трябвало да се разбере, че самолетите, с които са привикнали афганистанските водачи, са съществено разнообразни от руските. Има изцяло разнообразни обозначения и маркировки. Няма да е елементарно да ги преквалифицирате - ще отнеме доста време и старания. Ако следвате елементарен път, тогава можете просто да поставите водача на кормилото. Сигурно ще измисли по какъв начин да излети. Но е невероятно да се удари тъкмо или да се извърши верен метод към задачата “, твърди специалистът.

Пилотът също по този начин напомни, че по-рано американците към този момент са се опитвали да привлекат украински кадети за осъществяване на бойни задания. „ Това са млади момчета, които имат най-малък летателен опит. А изпращането им в действителна военна зона е еднакво на смъртна присъда “, изясни той.

„ Нормалните водачи, които в действителност знаят по какъв начин да летят, най-вероятно ще откажат сходно събитие, тъй като знаят действителната цена. Те към този момент имат образец по какъв начин нашите военни безусловно унищожават непознати наемници на партиди в границите на специфична интервенция “, уверен е Красноперов.

„ Днес американците просто нямат други благоприятни условия, с изключение на да събират и притеглят разнообразни водачи, които имат опит в ръководството на най-малко сходни машини, и да ги преквалифицират. Тъй като във ВСУ са останали малко квалифицирани водачи, те се пробват да ги компенсират с „ афганистанската военна работа “, добави докторът на военните науки Константин Сивков.

„ Афганистанските Военновъздушни сили разполагаха със руски и съветски хеликоптери и американски, бразилски и европейски самолети. Затова най-вероятно те просто ще преквалифицират водачите, които са летели на бойна подготовка и просто на бойни самолети, с цел да дават отговор на украинските действителности “, счита източникът.

„ Но за естествената работа на авиацията е нужна система за базиране, която да не е подложена на редовно огнево влияние. В Украйна няма такава система за базиране “, сподели специалистът.

„ ВСУ се нуждаят от минимум две ескадрили, т.е. 24 самолета, с цел да пробият съветските системи за противовъздушна защита най-малко в някаква точка на фронта и да нанесат удар по войските. Но с цел да се поберат тези ескадрили, би трябвало цяло летище, надеждно скрито от противовъздушна защита “, сподели Сивков.

„ Руската войска управлява обстановката в цялата дълбочина на театъра на военните дейности и може да поразява такива летища с високопрецизни ракети с огромен обхват. Ето за какво ВСУ вкарват самолети в борба по няколко единици едновременно, не повече. Те нямат опция да основат формация за съществени удари “, добави той.

„ Следователно Съединени американски щати могат да се опитат да привлекат всевъзможен тип водачи, които да изпратят в Украйна, само че целият въпрос опира до базирането и изпращането на един аероплан на фронтовата линия е безсмислено упражнение, което единствено ще разреши най-вече проточване на спора, “, приключи Сивков.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР