Съединените щати разработват планове за ново ядрено оръжие, 24 пъти

...
Съединените щати разработват планове за ново ядрено оръжие, 24 пъти
Коментари Харесай

САЩ плашат с ново смъртоносно ядрено оръжие дни след като Китай обяви разширяване на ядрения си арсенал

Съединените щати създават проекти за ново нуклеарно оръжие, 24 пъти по-мощно от хвърленото над Хирошима и Нагасаки.

Производството на препоръчаната нуклеарна гравитационна бомба B61-13 ще коства 569 милиона английски лири и с радиус на гърмежа от 3,5 благи може да затрие съвсем незабавно милионен град.

С потенциал от 360 килотона гърмеж и обсег от 6000 благи, радиоактивните утайки биха били доста по-опустошителни от тези в Хирошима и Нагасаки.

Бомбите, хвърлени в Япония, имаха мощ единствено 15 килотона, само че убиха близо 200 хиляди души.

Новото оръжие към момента не е утвърдено от Конгреса, само че се чака да получи поддръжката на Републиканската партия.

Говорител на Пентагонът съобщи: „ B61-13 ще укрепи нашето въздържане на съперниците ни, както и сигурността на съдружниците и сътрудниците, като даде на президента спомагателни варианти да работи против избрани по-трудни и знакови военни цели. “

Новата нуклеарна бомба на Америка ще бъде доставяна от високотехнологичния стелт бомбардировач B-21 Raider и ще може да унищожава подземни цели с по-висока акуратност.

Съобщението пристигна единствено дни откакто Китай разгласи, че ще удвои нуклеарния си боеприпас до близо 1000 бойни глави.

В момента Вашингтон има към 1400 нуклеарни бойни глави, до момента в който Русия има към 1500. Китай обаче възнамерява да удвои настоящето си количество от 500 бойни глави в границите на десетилетие.

Китай също разгласи, че създава нова междуконтинентална балистична ракетна система, с която може да удари континенталната част на Съединени американски щати.

Помощник-министърът на защитата на Съединени американски щати по въпросите на галактическата политика Джон Плъмб (John Plumb) загатна за неотдавна оповестените нуклеарни желания на Китай в изказване, което гласи: „ Днешното известие отразява изменящата се среда за нашата сигурност и възходящите закани от евентуални съперници. Съединените щати носят отговорността да не престават да правят оценка и построяват способността, от която се нуждаем, а също да уверим нашите съдружници, че сме в положение да осигурим надеждно въздържане и – в случай че е належащо, да отговорим на стратегически офанзиви. “

Превод: доктор Радко Ханджиев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР