Съединените щати предупредиха за катастрофални последици, ако Москва използва ядрени

...
Съединените щати предупредиха за катастрофални последици, ако Москва използва ядрени
Коментари Харесай

САЩ: Използването на ядрени оръжия в Украйна ще има катастрофални последствия за Русия

Съединените щати предизвестиха за " пагубни последствия ", в случай че Москва употребява нуклеарни оръжия в Украйна, откакто съветският външен министър съобщи, че районите, в които се организират необятно подложени на критика референдуми, ще получат цялостна отбрана, в случай че бъдат анексирани от Москва, съобщи Ройтерс.

С включването на областите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие в състава на Русия Москва би могла да показа напъните за повторното им завладяване като офанзиви против самата Русия, което е предизвестие към Киев и западните му съдружници, прецизира организацията.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Съединените щати ще отговорят на всяко съветско потребление на нуклеарни оръжия против Украйна и са разяснили на Москва " пагубните последствия ", с които ще се сблъска.

" Ако Русия премине тази граница, ще има пагубни последствия за нея ", съобщи Съливан в телевизионната стратегия " Среща с медиите " на Ен Би Си. " Съединените щати ще отговорят уверено ", акцентира той.

Последното американско предизвестие последва фино прикритата нуклеарна опасност, отправена в сряда от президента Владимир Путин, който съобщи, че Русия ще употребява всевъзможни оръжия, с цел да отбрани територията си.

Британският министър-председател Лиз Тръс съобщи, че Англия и нейните съдружници не би трябвало да се вслушват в заканите на Путин, който е позволил, както тя го назова, стратегическа неточност, защото не е планувал силата на реакцията на Запада.

" Не бива да слушаме неговите подправени закани ", съобщи Тръс пред Си Ен Ен.

" Вместо това, това, което би трябвало да създадем, е да продължим да постановяваме наказания на Русия и да продължим да поддържаме украинците ", счита Тръс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР