Съединените щати предупредиха управляващата в Буркина Фасо хунта за рисковете

...
Съединените щати предупредиха управляващата в Буркина Фасо хунта за рисковете
Коментари Харесай

САЩ предупредиха превратаджиите в Буркина Фасо за руската паравоенна група Вагнер

Съединените щати предизвестиха ръководещата в Буркина Фасо хунта за рисковете от съюз с Русия, чиято паравоенна група Вагнер изрази мощна поддръжка за причинителите на последния прелом в страната, заяви Франс прес.

" Страните, в които беше ситуирана групата (Вагнер), се оказват отслабени и по-слабо предпазени, видяхме това в няколко случая единствено в Африка ", съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати пред медиите.

" Осъждаме всеки опит за утежняване на актуалната обстановка в Буркина Фасо и мощно насърчаваме новото преходно държавно управление да се придържа към контрактувания график за връщане към демократично определено гражданско държавно управление ", добави той.

В петък вечерта предходният водач на ръководещата в Буркина Фасо хунта, подполковник Пол-Анри Сандаого Дамиба, който на собствен ред пристигна на власт с прелом през януари, беше свален от 34-годишния капитан Ибрахим Траоре.

Няколко десетки стачкуващи в столицата Уагадугу скандираха през вчерашния ден лозунги в поддръжка на Русия и сериозни към Франция, която губи въздействие в Западна Африка.

Близкият до Кремъл предприемач Евгений Пригожин, създател на групата Вагнер, разгласи в обява в обществените мрежи поддръжка за капитан Ибрахим Траоре и хората му. Те " направиха нужното за положителното на своя народ ", акцентира той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР