Съединените щати оценяват водещата роля на египетското правителство и дългосрочната

...
Съединените щати оценяват водещата роля на египетското правителство и дългосрочната
Коментари Харесай

Херо Мустафа потвърди позицията на САЩ да няма насилствено изселване на палестинци от Газа

Съединените щати правят оценка водещата роля на египетското държавно управление и дълготрайната му визия за реализиране на мир в Близкия изток , съобщи новопристигналата американска посланичка в Кайро Херо Мустафа. 

В първото си изказване във Facebook профила на дипломатическата задача тя удостоверява позицията на Съединени американски щати, че насилственото преселване на палестинци от линията Газа в Египет или където и да е другаде е недопустимо. " Отстоявам тези задължения и споделени цели, поемайки отговорностите си в Кайро, " показва Мустафа, чийто предходен посланически мандат беше в България.

Дипломатката акцентира ролята на Египет за районната сигурност и напъните на северноафриканската страна за подкрепяне на цивилните. " От името на държавното управление на Съединени американски щати и на американския народ правя оценка и неотклонните старания на Египет за достигането на филантропична помощ до цивилните жители и за безвредната евакуация на задгранични жители, в това число жители на Съединени американски щати, и членовете на техните фамилии. 

Мустафа благодари на египетските управляващи за взаимната работа по съглашението за прекъсване на огъня и освобождение на държани от " Хамас " в Газа заложници . Сделката, реализирана с посредничеството на Катар, Египет и Съединените щати планува 4-дневно помирение и замяна на израелски заложници - дами и деца, против освобождението на палестинци от израелски затвори. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР