Съединените щати одобриха прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси

...
Съединените щати одобриха прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси
Коментари Харесай

САЩ възродиха закон от Втората световна война заради Украйна

Съединените щати утвърдиха прехвърлянето на Украйна на хиляди ракетни комплекси " Стингър " и „ Джевлин “, стотици дронове-камикадзе „ Суичблейд “ за отбрана във войната против Руската федерация, осведоми УНИАН, като цитира известие на Министерството на защитата на Съединени американски щати, оповестява dnes.dir.bg.

То бе публикувано, откакто Вашингтон утвърди още 100 милиона $ в поддръжка на Киев. Това става факт, откакто на 7 април Сенатът на Съединени американски щати единомислещо одобри законопроект за възобновление на програмата от Втората международна война, позната като " Ленд-Лизинг ".

С решението си сенатът разреши на президента Джо Байдън да изпраща оръжия и друга помощ за защита на Украйна по опростена процедура, защото украинските военни потвърдиха, че могат да се преборят с окупаторите единствено в случай че имат нужното оръжие, а не в случай че вземат участие задгранични военни.

След това Пентагонът разгласява лист на оръжията, които към този момент са пристигнали в Украйна, както и тези, които ще бъдат доставени.

Списъкът включва:

- Над 1400 зенитни системи " Стингър "

- Над 5000 противотанкови системи " Джевлин "

- Над 7000 други противотанкови системи

- Стотици тактически дронове " Суичблейд "

- Четири радара за следене на противоартилерийски и безпилотни въздушни системи

- Четири противоминометни радарни системи

- Бронирани високомобилни многоцелеви колесни транспортни средства

- Над 50 милиона патрона

- 45 хиляди комплекта бронежилетки и каски

- Ракетни системи с лазерно ориентиране

- Безпилотни въздушни системи " Пума "

- Уреди за нощно виждане, термовизионни и информационни системи, оптика

- Търговски услуги за сателитни изображения.

Според Си Ен Ен това довежда общата помощ на Съединени американски щати за Украйна до към 1,7 милиарда $ от началото на съветската инвазия.

Законът " Ленд-Лизинг " действително разрешава американците да дават чартърен въоръжение, което страната адресат ще изплаща по-късно.

Смята се, че програмата, основана през Втората международна война, е помогнала за поврат във войната, защото Съединени американски щати стартират да пращат по-бързо оръжие на съдружниците.

Разликата сред истинския закон и днешния е, че тогава Съединени американски щати са участници във войната.

Програмата " Ленд-Лийз " (б.р.- " Заем-наем " ) е система за помощ, която Съединените американски щати дават безплатно на съдружниците си по време на Втората международна война - муниции, техника, храни, стратегически първични материали и други

Концепцията на " Заем-наем " дава на американския президент компетенции да оказва помощ на всяка страна, чиято защита се счита за жизненоважна за Съединени американски щати.

Законът за " Ленд-лийз " е признат от Конгреса на Съединени американски щати на 11 март 1941 година и планува, че доставените механически материали (автомобили, военна техника, оръжие, първични материали и т.н.), унищожени, изгубени, само че употребявани по време на войната, не подлежат на възнаграждение (член 5).

Доставеното по " Заем-наем " имущество, което след края на войната е годно за приложимост за цивилен цели, да бъде заплатено изцяло или отчасти въз основата на предоставени от Съединени американски щати безлихвени заеми.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР