Съединените щати обявиха санкции, насочени към подкрепяна от Иран мрежа

...
Съединените щати обявиха санкции, насочени към подкрепяна от Иран мрежа
Коментари Харесай

САЩ се насочват към мрежата за финансиране на хутите след атаки срещу търговски кораби

Съединените щати оповестиха наказания, ориентирани към подкрепяна от Иран мрежа за хипотетично обезпечаване на финансиране за йеменската бунтовническа група хути посредством продажби на артикули в Иран.

В изказване от четвъртък Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че показва 13 души и организации, за които се твърди, че са взели участие в опитите за ориентиране на десетки милиони долари към хусите.

„ Хусите не престават да получават финансиране и поддръжка от Иран и резултатът не е неочакван: непровокирани офанзиви против гражданска инфраструктура и комерсиално мореплаване, нарушаващи морската сигурност и заплашващи интернационалната комерсиална търговия “, сподели заместник-министърът на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Браян Нелсън в изказване.

Съобщението идва в миг, когато хусите, подкрепяна от Иран формация, която разшири въздействието си в Йемен по време на продължителна революция, направиха поредност от нападения на търговски кораби в района и започнаха...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР