Съединените щати обвиниха български съдия в корупция. Андон Миталов е

...
Съединените щати обвиниха български съдия в корупция. Андон Миталов е
Коментари Харесай

Първи коментар на съдията със забрана за пътуване в САЩ

Съединените щати упрекнаха български арбитър в корупция. Андон Миталов е българинът, на който Вашингтон наложи възбрана да влиза в страната.
Миталов е арбитър в Специализирания углавен съд. Мярката беше оповестена от държавния секретар Майк Помпео и важи както за Миталов, по този начин и за брачната половинка и щерка му.
На въпрос на Нова телевизия подкупен ли е, Миталов отвърна: „ Какъв е този въпрос? ”, затваряйки жестоко вратата на таксито си след напускането на работното си място. Той акцентира, че ще изясни в допълнение за случилото се.
Пред bTV Миталов съобщи, че няма да разяснява.
Припомняме, че съгласно изказването на държавния секретар Майк Помпео повода за ограниченията против Миталов е „ присъединяване в корупция ”. Знаете, Миталов е магистратът, който пусна ръководителя на Движение „ Русофили ” Николай Малинов в Русия в миг, в който той беше с повдигнато обвиняване за шпионаж.
„ Със зъби и нокти ще борим корупцията. За да назовем съответно лице, ние би трябвало да имаме доказателства ”, съобщи дипломат Херо Мустафа по-рано в утринния блок на Нова.
Ден по-късно в изказване до медиите Майкъл Помпео огласи името на първия в листата. „ Днес аз обществено разгласявам името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов за присъединяване му в сериозна корупция ”, се споделя в изказването на Помпео.
„ В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България ”, се прецизира още в изказването. Забраната важи и за фамилията на Миталов - брачната половинка му Корнелия и щерка му Гергана.
Кой е арбитър Миталов, четете повече детайлности в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР