Съединените щати обещаха на Украйна комплекти JDAM, които превръщат конвенционалните

...
Съединените щати обещаха на Украйна комплекти JDAM, които превръщат конвенционалните
Коментари Харесай

“Хитро решение”. Какво измислиха в Пентагона за ВСУ

Съединените щати дадоха обещание на Украйна комплекти JDAM, които трансформират стандартните муниции във високопрецини. Въпреки това ВСУ може да има проблеми с този нов артикул.

Бомбен екзоскелет

Joint Direct Attack Munition ( “Унифицирани муниции за офанзива непосредствено по задачата " УБАДЦ) разрешава “прецизиране ” на свободно падаща бомба. За да стане това, крилата са прикрепени към средата на снаряд, а към опашката се прикрепят аеродинамични кормила.

Също по този начин в опашния блок има мини-компютър с навигационно съоръжение.

Това е разработка на„ интелигентна “ въздушна бомба, която е приспособена за изстрелване от земята. Вярно е, че приказваме единствено за леки снаряди.

JDAM са предопределени за по-тежки бомби. Съединените щати инсталираха тази система на бомби с тегло надлежно 227, 454, 907 кг.

По-точно и по-нататък

Забележителна характерност на JDAM е релативно ниската му цена. Един комплект, съгласно американския флот, коства 24 000 $. Естествено експортната цена може да бъде два-три пъти по-скъпа.

Първоначално JDAM разрешава на боеприпасите да маневрират в радиус от 30 километра. В по-модерни модификации тази цифра е усъвършенствана до 70-80 километра. Не е известно коя версия ще получи Киев.

Боеприпасите избират задачата с помощта на инерционна система за ориентиране в тандем със сателитно командване. Координатите могат да се задават и на земята. Денивелацията рядко надвишава 10 метра.

Доразработка

Комбинацията от два доста разнообразни метода за ориентиране е доразработвана след интервенция „ Пустинна стихия “. В Близкия изток предходното потомство - лазерни и инфрачервени датчици - не се показа добре.

И към този момент в Югославия Военновъздушни сили на Съединени американски щати използваха изобретение - бомбардировачи Б-2 от база ”Уайтман ” изхвърлиха повече от 650 бомби JDAM, поразявайки 87 % от задачите.

Последвалите акции в Афганистан и Ирак обаче демонстрираха, че тази система не е подобаваща за заличаване на движещи се обекти. Проблемът се реши с допълнение към JDAM на лазерен изследовател, който разрешава да се управлява снаряда в крайната част на траекторията.

Въздействие върху борбите

Вярно е, че JDAM не е изпитван в източноевропейския климат. А характерът на военните дейности в Украйна е друг, споделя авиационният специалист Владимир Карнозов.

Освен това Съединени американски щати са привикнали да употребяват системата, като преобладават във въздуха. Киев обаче няма нито сравними самолети, нито съвременни системи за противовъздушна защита.

" Украинската авиация не е в положение интензивно да оказва помощ на войските. Ние следим единствено единични полети. Почти всичко, което се издига във въздуха, незабавно се смъква. Следователно те няма да могат да употребяват интензивно такива бомби ”, счита специалистът.-

След разпадането на Съветския съюз Украйна получи огромен флот от военни самолети, чиято основа беше МиГ-29, създаден през 70-те години. Само от този модел имаше до 200 изтребители. Почти всички бяха продадени в чужбина. А машните, основани в Крим, отидоха в Русия през 2014 година

В резултат на това, съгласно годишния указател на Световните военновъздушни сили от “Флайт Глобал ”, въздушният флот на Украйна се състои от:

43 МиГ-29;

12 Су-24;

17 Су-25

26 Су-27.

Още шест Су-27 и още осем МиГ-29 се броят като тренировъчн

От пролетта ВСУ неведнъж са получавали същите бойни машини от някогашните членки на Варшавския контракт. Но Киев желае най-малкото американски Ф-16. В идеалния случай най-новите Ф-22 и Ф-35.

Вашингтон отхвърля - базирайки се, наред с други неща, на компликациите при образованието на водачите, привикнали със руската техника.

Украинските самолети постоянно се смъкват от съветските изтребители и Противовъздушна отбрана - единствено тази седмица, съгласно формалната информация, Киев загуби четири МиГ-29 и два Су-25. Тоест Украйна просто не разполага с задоволително летателни апарати за доставка на бомби, оборудвани с JDAM.

Но също по този начин ще отнеме време, до момента в който бомбите " поумнеят ". Устройствата, предопределени за разнообразни модели американски бомби, към момента не са приспособени към остаряло съоръжение и муниции.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР