Съединените щати нито насърчават, нито дават зелена светлина за украински

...
Съединените щати нито насърчават, нито дават зелена светлина за украински
Коментари Харесай

Държавният департамент: САЩ не насърчават и не дават зелена светлина за украински нападения на руска територия

Съединените щати нито предизвикват, нито дават зелена светлина за украински набези на интернационално приетата територия на Русия, съобщи през днешния ден представител на Държавния департамент, представен от Ройтерс.

Той сподели това, откакто съветското министерство на защитата заяви, че е свалило три дрона, изпратени от Украйна да нападат столицата Москва, рано тази заран.

От Украйна зависи да реши по какъв начин да се пази от съветската инвазия, която стартира през февруари предходната година година, сподели цитираният представител на Държавния департамент. Той добави, че Русия би могла да постави завършек на войната когато и да е, като се изтегли от Украйна.

Ударите с дронове надълбоко в Русия се усилиха, откогато два безпилотни летателни апарата бяха унищожени над Кремъл при започване на май. Тези офанзиви против Москва зачестиха през последните месеци, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Съединените щати, които доставят на Украйна голяма помощ под формата на оръжия и друго военно съоръжение за битка с съветската инвазия, поредно декларират, че не поддържат набези на съветска територия.

За сметка на министрите на външните работи на Германия и Естония споделиха през вчерашния ден, че украинските офанзиви с дронове в Русия не нарушават интернационалното право.

" Русия атакува Украйна, заради което Украйна има право, обезпечено от Устава на Организация на обединените нации ", да се пази, акцентира немската външна министърка Аналена Бербок.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР