Съединените щати не отстъпват пред основните искания на Русия по

...
Съединените щати не отстъпват пред основните искания на Русия по
Коментари Харесай

Вашингтон и Москва - готови за диалог, но ако се наложи и за реакция


Съединените щати не отстъпват пред главните претенции на Русия във връзка с Украйна и НАТО.

Москва желае гаранции, че Алиансът няма да одобри Украйна, както и че ще изтегли своите сили от Източноевропейските страни.

Междувременно съгласно източници на Си Ен Ен в Пентагона, Вашингтон разисква с сътрудниците си от НАТО изпращането на 1000 военнослужещи в България и най-малко още толкоз в Румъния и Унгария.

Държавният секретар на Съединени американски щати съобщи, че писменият отговор, който са дали на Москва по отношение на настояванията й за сигурност - обръща внимание на съветските паники, само че визира и въпросите, които безпокоят Вашингтон и неговите съдружници. Антъни Блинкен акцентира, че Съединени американски щати са подготвени за разговор.

" Посочихме ясно, че има съществени правила, които твърдо ще пазиме, в това число суверенитета и териториалната целокупност на и Украйна, както и правото на страните да избират сделките по сигурността и съюзите си ", съобщи той.

НАТО също съобщи своите писмени отговори на Москва. Според Йенс Столтенберг Алианса подава ръка, само че се приготвя и за най-лошото поради съветските военни маневри.

„ Отново призоваваме Русия неотложно да успокои обстановката. НАТО има вяра, че напреженията и различията би трябвало да бъдат уреждани посредством разговор и дипломация “, сподели Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО.

От Кремъл приканиха за самообладание, с цел да прегледат в детайли отговорите, само че виждат опция за продължение на разговора.

„ Има реакция, която дава опция за съществени диалози, само че по второстепенни въпроси. По главният въпрос - няма позитивна реакция. А основните въпроси, подсещам, е нашата ясна позиция да не се позволява понататъшно разширение на НАТО на изток “, съобщи външниятминистър на Русия Сергей Лавров.

А в Париж дипломатите на Украйна и Русия се схванаха да седнат още веднъж на една маса за договаряния след две седмици в Берлин.

Държавният секретар на Съединените щати се надява да се срещне още веднъж с съветския си сътрудник Сергей Лавров в идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР