Съединените щати наложиха санкции днес на най-малко четири базирани в

...
Съединените щати наложиха санкции днес на най-малко четири базирани в
Коментари Харесай

САЩ налагат санкции на базирани в Турция фирми, помагали на Русия във войната

Съединените щати постановиха наказания през днешния ден на минимум четири основани в Турция компании и лица, които Вашингтон твърди, че са нарушили американския надзор върху износа и са помогнали на Русия във войната й против Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция, като отбелязва, че това е най-мащабната правоналагаща акция в Турция от съветската инвазия в Украйна предходната година.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10161
Мерките, включващи основана в Турция компания за електроника и компания за търговия в региона на технологиите, които се счита, че са помогнали за трансфер на артикули с " двойна приложимост ", са част от световен пакт наказания, наложени на над 120 компании, разгласен от американското министерство на финансите.

Официален представител на американската администрация съобщи за Ройтерс, че глобите се отнасят до основани в Турция компании и лица в морския и комерсиалния бранш, които са " най-вече " съветска благосъстоятелност или са свързани с Русия. " Те са замислени като сигнален изстрел в разрастващата се фаза на използване на контрола върху износа ", уточни представителят, поискал анонимност.

Членката на НАТО Турция се пробва да поддържа положителни връзки както с Москва, по този начин и с Киев по време на войната в Украйна, отбелязва организацията.

Американското министерство на финансите съобщи, че е присъединило в листата компанията Азу Интернешънъл (Azu International), за която счита, че е доставяла компютърни чипове с задграничен генезис на Русия. 

През декември Ройтерс заяви, че Азу е изнесла съставни елементи на стойност минимум 20 милиона $ в Русия, в това число чипове, създадени от американски компании, съгласно съветски митнически данни.

Финансовото министерство е присъединило също Дексиас (Dexias), компания за индустриални артикули и търговия, за която показва, че е работила като медиатор за глобени съветски компании. Санкционирани са също поделение на компанията и един общоприет шеф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР