Съединените щати казаха, че са силно смутени и разочаровани от

...
Съединените щати казаха, че са силно смутени и разочаровани от
Коментари Харесай

САЩ реагираха остро на доживотната присъда на Осман Кавала

Съединените щати споделиха, че са " мощно смутени и разочаровани " от присъдата против турския човеколюбец Осман Кавала, съобщи " Ройтерс ".

" Несправедливата му присъда е в противоречие със спазването на човешките права, главните свободи и върховенството на закона. Отново призоваваме Турция да освободи Осман Кавала ", сподели в документално изказване Държавният департамент.

" Силно сме обезпокоени, от продължаващия правосъден тормоз против гражданското общество, медиите, политическите и бизнес водачи в Турция ", се добавя в позицията.

Турски съд осъди през вчерашния ден на пожизнен затвор предприемача и човеколюбец Осман Кавала, намирайки го за отговорен за опит за събаряне на държавното управление посредством финансиране на антиправителствените митинги през 2013 година.

Шестдесет и четири годишният Кавала се намира в пандиза от четири и половина години без присъда и отхвърля обвиняванията, които бяха предявени към него и още 15 подсъдими поради митингите за парка " Гези ".

Демонстрациите започнаха от дребна протестна демонстрация в отбрана на този парк в Истанбул, само че прераснаха в всеобщи антиправителствени демонстрации, обхванали цялата страна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР