Съединените щати и Великобритания обвиниха Русия, че стои зад кибератаките

...
Съединените щати и Великобритания обвиниха Русия, че стои зад кибератаките
Коментари Харесай

Русия е отговорна за кибератаката срещу Украйна според Вашингтон и Лондон

Съединените щати и Англия упрекнаха Русия, че стои зад хакерските атаки на 15 февруари против украинското министерство на защитата и банковата система на страната.

стопираха да работят заради DDOS офанзиви. Сред тях бяха порталът на Министерството на защитата, страниците на Министерството на външните работи, Министерството на културата и двете най-големи държавни банки в Украйна.

Ан Нойбергер, която е основният консултант по въпросите за кибер-сигурността в Белия дом, сподели пред кореспонденти на 18 февруари, че съветското държавно управление е отговорно за офанзивите. По думите й Съединени американски щати са решили бързо да оповестят информацията поради неотложността на обстановката

Американски специалисти са получили данни, съгласно които инфраструктура, обвързвана с съветското военно разузнаване ГРУ, „ е била забелязана да предава огромни размери данни до основани в Украйна IP адреси и домейни “, сподели Нойбергер.

Паралелно със известието на Вашингтон публични лица във Англия споделиха, че ГРУ "почти сигурно е забъркано " в офанзивата, която залива съответни уеб страници с голямо количество данни.

Американски и западни управляващи и специалисти от дълго време упрекват Русия за поредност от хакерски дейности през последните години, било то от подкрепяни от страната или частни незаконни групи. Кремъл отхвърля каквото и да било присъединяване на страната.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР