Съединените щати и Русия са на прага на остър конфликт.

...
Съединените щати и Русия са на прага на остър конфликт.
Коментари Харесай

Напрежението САЩ-Русия - акцент в събитията по света през седмицата



Съединените щати и Русия са на прага на изострен спор. Американският президент Джо Байдън мисли, че Русия ще нахлуе в Украйна. Той предизвести, че следователно Москва ще заплати „ скъпа цена “ в човешки жертви и стопански наказания. Според Русия обвиняванията прикриват готвени от Запада военни провокации и желаят гаранции за сигурността.

Европейски страни оповестиха, че са минали пика на следващата Covid вълна и започнаха разхлабване на ограниченията.

„ Модерна “ разгласи, че създава комбинирана ваксина против Covid-19 и грип за хората, които не желаят непрекъснато да си слагат нови дози.

Оцеляването на английския министър председател Борис Джонсън става все по-трудно с разрастването на абсурда „ партигейт “. Приятелски огън пристигна от някогашния министър за Брекзит - Дейвид Дейвис, доскорошен сподвижник на Джонсън, който също изиска оставката му.

И до момента в който по-голямата част от света се люшка от една на друга вълна на ковид, тихоокеанската островна страна Тонга, в която Covid-19 е съвсем чужд, се пробва да се възвърне от мощното изригване на подводен вулкан и последвалото го цунами. Там всичко продължава да е покрито с дебели пластове пепел, а управляващите предизвестиха че питейната вода ще свърши скоро.

Целия преглед на интернационалните събития може да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР