Съединените щати и Индия заявиха, че са едни от най-близките

...
Съединените щати и Индия заявиха, че са едни от най-близките
Коментари Харесай

Индия и САЩ са едни от най-близките партньори, обявиха лидерите на двете страни

Съединените щати и Индия обявиха, че са „ едни от най-близките сътрудници в света “. Това споделиха водачите на страните по време на конференция в Белия дом. Индийския министър председател Нарендра Моди е на държавно посещаване във Вашингтон при своя хазаин президента Джо Байдън. Двамата водачи акцентираха значимостта на международния ред, учреден на разпоредбите. Те допълниха и, че „ сегашният международен ред се гради на правилата в Устава на Организация на обединените нации, интернационалното право и зачитането на суверенитета на териториалната целокупност на страните. 
С министър-председателя Моди организирахме прелестен диалог за демократичните полезности. И това е естеството на нашите връзки. Ние сме откровени един с различен и и се почитаме взаимно. 
Джо Байдън - президент на Съединени американски щати

Двете страни доближиха и съглашение за икономическо и военно съдействие. След диалозите в Белия дом, министър ръководителя на Индия Наренда Моди направи послание пред Конгреса на Съединените щати. Той бе посрещнат с възторг и  при влизането си в залата на Камарата на представителите, като огромен брой от депутатите скандираха името му.
Мога да опиша за борбите на пристрастеността, убеждаването и политиката. Мога да схвана дебата за концепциите и идеологията. Радвам се обаче, че през днешния ден сме се събрали дружно, с цел да отпразнуваме връзката сред двете най-велики демокрации в света: Индия и Съединените щати.
Нарендра Моди - министър-председател на Индия

Държавното посещаване приключи с церемония вечеря. Известни американци от индийски генезис от сферата на бизнеса, развлеченията, политиката бяха измежду към 400-те посетители на вечерята. По време на събитието Президентът Байдън и министър председателят Моди още веднъж показаха взаимното си почитание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР