Съединените американски щати считат Русия за най-голямата заплаха, докато в

...
Съединените американски щати считат Русия за най-голямата заплаха, докато в
Коментари Харесай

Американски генерал: Русия е най-голямата заплаха

Съединените американски щати смятат Русия за най-голямата опасност, до момента в който в лицето на Северна Корея виждат непредсказуемост. Това съобщи ръководителят на Стратегическото командване на въоръжените сили Джон Хайтън, представен от РИА Новости.

„ Русия е най-голямата опасност за нас, просто тъй като тя е единствената екзистенциална опасност за съществуването на нашата страна в момента”, съобщи американският военачалник. В краткосрочна вероятност Вашингтон счита Северна Корея за опасност поради своята непредсказуемост.

По думите на Джон Хайтън Съединените щати създават разнообразни подходи към своите съперници, в това число и Китай. Си Ен Би Си напомня, че американското министерство на защитата е поискало бюджет от $686 милиарда, един от най-големите в американската история. Междувременно президентът Доналд Тръмп заприказва за потребността от нов нуклеарен боеприпас.

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия се сринаха на дипломатическо равнище след анексирането на Крим и спора в Източна Украйна. През последните месеци пък се усили напрежението на Корейския полуостров след серията нуклеарни и ракетни тествания на Северна Корея. Тръмп даже заплаши режима на Ким Чен-ун с тотално заличаване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР