Съединените американски щати отменят визите на саудитците, за които има

...
Съединените американски щати отменят визите на саудитците, за които има
Коментари Харесай

Заради Хашоги САЩ спря действието на американски визи за някои саудитци

Съединените американски щати анулират визите на саудитците, за които има информация, че са свързани с убийството на журналиста и отстъпник Джамал Хашоги, съобщи американският държавен секретар Майкъл Помпео, представен от БГНЕС.
" Тези санкции няма да са нашата последна дума ", добави Помпео.
Реакция пристигна и от Австрия - саудитският дипломат в европейската страна е бил извикан в Министерството на външните работи на Австрия.
Днес вечерта извиках при мен в Министерство на външните работи саудитския дипломат и го осведомих за нашето безпокойствие. Ние продължаваме да настояваме за транспарантно и без значение следствие по този въпрос ", съобщи външният министър на Австрия Карин Кнайсъл.
" Подчертах, че не става въпрос единствено за Хашоги. През последните месеци се наблюдаваше вълна от арести, а съответно през юни бяха задържани дами, които са взели участие в конференции в чужбина и по тази причина аз се поинтересувах в какво ги упрекват. Не получих безапелационни отговори ", сподели ръководителят на австрийската дипломация. Кнайсъл обаче означи, че освен посланика, само че и формалните лица в Саудитска Арабия са осъзнали, че са направили сериозна неточност с убийството на журналиста.
Междувременно шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел, която отпътува за Турция, с цел да взе участие в следствието на убийството на саудитския публицист и отстъпник Джамал Хашоги, се пробва да получи достъп до аудиозаписа, изработен по време на неговия разпит, изтезания и ликвидиране в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. По информация на организация Reuters, макар изказванията на Анкара за съществуването на сходни записи, нито Съединени американски щати, нито представители на други страни са имали достъп до тях. Според новинарската организация Съединени американски щати и техните съдружници към този момент не разполагат с никакви доказателства са съпричастност на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман към убийството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР