Съединените американски щати не планират да изтеглят войската си от

...
Съединените американски щати не планират да изтеглят войската си от
Коментари Харесай

САЩ остават в Сирия до разгрома над ДАЕШ

Съединените американски щати не възнамеряват да изтеглят войската си от Сирия в близко време. Вашингтон ще вземе решение по този въпрос след окончателния погром над терористичната формация „ Ислямска страна “. Това съобщи непрекъснатият представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли, съобщи ТАСС.

На Хейли бе заложен въпрос дали Съединени американски щати скоро ще прекратят военното си наличие в Сирия, както съобщи президентът на страната Доналд Тръмп по-рано. „ Президентът споделя, че нанасянето на проваляне на „ Ислямска страна “ постоянно е било наш приоритет. Той не споделя, че ние ще се изтеглим, когато победим „ Ислямска страна “. Той уточни, че ще работим с сътрудниците и приятелите ни и ще решим какво ще стане по-нататък “, показа тя.

Американците увериха, че групировката губи позициите си бързо и Вашингтон „ няма да разреши на „ Ислямска страна “ да се върне “. „ Освен това би трябвало да кажа, че президентът слуша своите генерали по този въпрос. Защото те не желаят възвръщането на „ Ислямска страна “, добави Хейли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР