Съдийският състав в Стара Загора, разгледал делото срещу Георги Николаев

...
Съдийският състав в Стара Загора, разгледал делото срещу Георги Николаев
Коментари Харесай

Магистратите, пуснали на свобода Георги: За да има средна телесна повреда, трябва да има опасност за живота

Съдийският състав в Стара Загора, разгледал делото против Георги Николаев и взел решение да го пусне на независимост, даде първи коментар по тематиката. Припомняме, че причинителят бе освободен, откакто магистратите постановиха, че става дума за нанасяне на " лека " телесна щета. Същият е работил в условия на течаща пробация за побой от хулигански подбуди. 
Прочетете още
Съдия Татяна Гьонева, съобщи, че схваща за какво „ лека телесна щета “ звучи в началото стряскащо за обществото, само че това е решение, подбудено от нормативната база. Припомняме, че нейната фигура стана обект на мощно гражданско неодобрение, и даже се появи хипотезата на жители за небрежност от нейна страна по делото.

Съдейки по пострадванията от изводи на правосъдния доктор, ние трябваше да установим дали те покриват откритото в закона, изясни татяна Гьонева. Тя добави, че съдебно-медицинската експертиза сочи за краткотрайно разстройства на здравето, само че не рисково за живота. Именно затова било взето решение, че се касае за „ лека “ телесна щета.

Попитана дали е видяла фотосите на рязаното с макетно ножче тяло на 18-годишното момиче, преди да пусне на независимост причинителя Георги, тя отговори: „ Естествено, че сме взели поради всички условия. Видели сме и фотосите. Ние се водим от медико-биологичния случай на увреждането. Ние не сме медици, с цел да преценим и по фотоси какво е “.

На въпрос дали като жена не се е тормозила, виждайки фотосите на потърпевшата, юристът отговори: „ Разбира се, че се тормозих. Целият състав се тормози “.

Адв. Гьонева не счита да подаде оставка поради мощното неодобрение от жителите във връзка решението и да освободи причинителя: „ Обичам работата си. Нямам желание да я напущам. Благодаря за въпроса. Благодаря на всички, които ме поддържаха в това тестване “, отговори тя.

Получи и оценката на „ съвършен арбитър “, който „ не се поддава на отношение “ от сътрудниците си, включени в състава.

Съдията обаче съобщи, че поддръжка Националното шествие в поддръжка на 18-годишното момиче и искане за заслужено наказване над причинителя.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР