Съдийската комисия към БФС предложи треньорът на Берое Димитър Димитров

...
Съдийската комисия към БФС предложи треньорът на Берое Димитър Димитров
Коментари Харесай

БФС: Треньорът на "Берое" е бил при съдиите без разрешение

Съдийската комисия към БФС предложи треньорът на " Берое " Димитър Димитров да бъде осъден. Причината - влизането му в стаята на реферите преди вчерашното гостуване срещу " Царско село ", извоювано с 2:0 от старозагорския отбор.

Сигнал за това беше подаден от столичния клуб. " Малко след идването на тима на " Берое " старши треньорът на отбора Димитър Димитров си разреши да влезе в съдийската стая, където към този момент се бяха настанили четиримата рефери на срещата. Той употребява недодялан език и обвинявания против тях още преди дуелът да е почнал. Наложи се съдийският наблюдаващ на срещата Йордан Иванов да укроти пристрастеностите на треньора. Дали тези дейности на Димитър Димитров повлияха на решенията на съдиите по време на дуела всеки самичък може да си направи изводите, само че противоречивите обстановки решени в избрана посока не бяха една и две (...)  Ако бъдат приложени строги санкции това може да послужи за образец на треньори, президенти или други представители на клубовете, които пробват сходни дейности преди, по време и след края на футболните мачове в България ", написаха от " Царско село " в декларация през днешния ден. А още след самия мач наставникът на софийския клуб - Любослав Пенев, се оплака от съдийството на Владимир Вълков: " Да дойдеш да ни свириш с двоен, троен, четворен критерий, това не го одобрявам. Трябва да има идентичен аршин! "

По-късно от Съдийската комисия към БФС признаха, че е имало сходен случай с присъединяване на Димитров. " Съдийската комисия при БФС показва своето отвращение от държанието на господин Димитър Димитров - старши треньор на ПФК Берое, който 1 час и 20 минути преди срещата " Царско село 2015 "  - ПФК " Берое "  си разреши да влезе без позволение в съдийската стая. Г-н Димитров се обърна към цялата бригада с думите:

- " Днес съм мощно обезпокоен от идното Ви съдийство. Знам за какво сте тук и какво следва ".

След което се е обърнал към основния арбитър на срещата - Владимир Вълков с думите:

- " Знам кой смени наряда и за какво си тук ".

След намесата на съдийския наблюдаващ на срещата - господин Йордан Иванов, треньорът на ПФК " Берое "  е бил отхвърлен от съдийската стая, като в този миг, към момента не е участвала защитата на мача. Семеен кодекс при БФС ще сезира Комисия " Етика и феърплей "  за държанието на господин Димитров, като се разграничава изцяло от изразеното от него мнение, което уронва престижа на БФС и съдийската институция ", написаха от Съдийската комисия.

Но и от " Берое " не останаха длъжни. Старозагорският клуб пък излезе с обвинявания, че притежателят на " Царско село " Стойне Манолов е псувал Димитър Димитров по време на мача, а от трибуните са се сипели расистки обиди по отношение на тъмнокожи играчи на " Берое ".

" Учудващо е търсенето на виновност за загубата в съдийските решения, които в хода на срещата с нищо не повлияха на крайния резултат. По време на директното предаване футболната общност ясно видя и чу от къде пристигнаха нецензурните реплики, крясъци и мнения към съдийската бригада, треньорския щаб и футболистите на " Берое ". Всички те бяха от страна на притежателя на " Царско село " Стойне Манолов . Към всичко това, бихме добавили и расистките подвиквания по време на срещата, които идваха от необичайно многото хора по трибуните, на мач при закрити врата (...) Сред футболната общност не е загадка персоналното отношение на притежателя на " Царско село " към Димитров. Въпросният не за пръв път си разрешава да псува и наскърбява треньора на " Берое ". Като посетител на " Локомотив " (Пловдив) за дуела с пловдивчани в Стара Загора той си разреши такова държание и на нашия стадион, след което бе изхвърлен от защитата на ВИП ложите. Обръщаме внимание, че за естественото протичане и организация на футболните срещи от Ефбет лига, отговорността се носи напълно от домакините на съответния дуел. Всякакви искания по отношение на това, би трябвало да се търси от съответните лица, които дават отговор за защитата ", написаха от " Берое ".

 

 

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР