Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще гласува оставката

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще гласува оставката
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО! На 26-и септември ВСС решава съдбата на подчинения на олигархията шеф на СГС Калоян Топалов

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще гласоподава оставката на плененият от олигархията началник на Софийски градски съд Калоян Топалов. Това ще се случи по време на съвещанието, което ще се организира на 26-и септември.

Припомняме, че Калоян Топалов подаде оставка като настоя да бъде освободен от поста от сегашния състав на Висшия правосъден съвет, считано от 2 октомври - последния ден от мандата му.

Оставката на административния началник на Софийския градски въпреки на пръв взор да изглеждаше изненадваща, съгласно анализатори тя изрично е законосъобразен резултат от неуспеха на ръководството на най-големия областен съд у нас. Съд, който (все още) e претрупан по силата на Конституцията и законите на страната с битката с корупцията по високите етажи на властта, политическия живот, защото пред него се записват партиите и не на последно място – взема решение търговски разногласия, зад които постоянно се крият солидни корпоративни ползи.

В съответната обстановка, Топалов “хвърля” оставка не тъй като поема отговорност за личния си неуспех, а с цел да се опита да се избави от нея. “Оставката” на Топалов, както и на една от неговите заместнички, би трябвало да се преглежда като поредна провокация и опит на олигархичните кръгове да овладеят все по-големи територии в правосъдната система. “Оставката” на Топалов не е смирение, тя е част от огромен проект за дестабилизиране на институциите и страната в навечерието на най-важния приоритет на страната в последното десетилетие – българското Председателство на Съвета на Европейския съюз. Избирането на Топалов за ръководител на Софийски градски съд в средата на 2015 година е една от най-големите неточности на актуалните кадровици на Темида, настояват добре осведомени представители на правосъдната система у нас.

На 26 септември се чака Висш съдебен съвет да уточни кой ще стане краткотраен началник на съда до избирането на нов титулярен ръководител.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР