Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри Ивета Парпулова –

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри Ивета Парпулова –
Коментари Харесай

ВСС поощри съдия Ивета Парпулова за висок професионализъм

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет насърчи Ивета Парпулова – арбитър в Окръжен съд – Пазарджик с оценки „ персонален почетен знак първа степен – златен “ и с парична премия в размер на 1000 лв., за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово осъществяване на служебните отговорности и високи нравствени качества.

Съдия Парпулова е поощрена по предложение от Председателя на Окръжен съд – Пазарджик Елеонора Серафимова във връзка навършване на 65-годишна възраст и пенсионирането ѝ.

Ивета Парпулова правораздава в Окръжен съд – Пазарджик повече от 21 години като целият ѝ юридически стаж – над 41 години, е прослужен напълно в органите на правосъдната власт. В интервала от 1979 година до 1980 година е била стажант-съдия в Окръжен съд – Пазарджик. Съдийската ѝ кариера стартира в края на 1980 година като младши арбитър в Окръжен съд – Пазарджик. От месец декември 1982 година е назначена като арбитър в Районен съд – Пазарджик, където в интервала 1991 – 2000 година заема длъжността Председател. През 2000 година с решение на Висш съдебен съвет е назначена за арбитър в Окръжен съд – Пазарджик, а през 2008 година е определена за Административен началник на същия съд, която служба заема до 2013 година, след което до сегашния миг работи като арбитър в Наказателна гилдия на Окръжен съд – Пазарджик.

В предлагането за насърчаване на арбитър Парпулова е посочено, че с дългогодишната си съдийска процедура и административен опит се е потвърдила като експерт, отличаващ се с положителната си организация на работа и образцовото осъществяване на служебните си отговорности. През годините непрестанно е повишавала професионалната си подготовка и подготовка и е минала през голям брой спомагателни квалификации.

Обърнато е внимание, че е спазвала непроменяемо професионалната нравственос на съдиите и при вземането на решения е отстоявала професионалната си позиция и не е допускала влияние. Срещу нея не са формирани дисциплинарни производства, не са постъпвали сигнали по ЗПУКИ, няма висящи производства и влезнали в действие административни актове. Направен е извод, че резултатите от инстанционния надзор на постановените от нея правосъдни актове са доста положителни и сочат на високо качество на правораздавателната ѝ активност.

Съдия Парпулова е високо честен човек, с възприятие за отговорност и почтено държание, с високи професионални и нравствени качества, честност и конфиденциалност. Ползва се с огромен престиж измежду сътрудниците си, правосъдните чиновници и обществото, а с цялостната си работа има своя принос за рационализиране активността на Наказателната гилдия на Окръжен съд – Пазарджик, одобряване върховенството на закона и за издигане престижа на правосъдната власт.

Съдия Парпулова получи приветствен адрес от Лозан Панов-председателстващ Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, с висока оценка за професионалното държание, подготвеност и отдаденост на работата на магистрат, взел участие в построяването на актуалния образ на българското правораздаване.

Съдийската гилдия освободи, на съображение чл.160 по отношение на член 165, алинея 1, т. 1 от Закон за съдебната власт – навършване на 65-годишна възраст, Ивета Парпулова от заеманата служба „ арбитър “ в Окръжен съд – Пазарджик, считано от 17.08.2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР